ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kriz, toplumsal barışımızı bozdu

Kriz, toplumsal barışımızı bozdu
YAYINLAMA: 01 Haziran 2022 / 14.32
GÜNCELLEME: 01 Haziran 2022 / 14.32
Son iki yıldan bu yana yaşanan ekonomik kriz yüzünden toplumsal barış ağır yara aldı.

Toplumun hemen tamamı hem devletle hem kurumlarla, hem de birbiriyle mahkemelik hale geldi. Alacak-verecek meselesi yüzünden işlenen cinayetler, işin boyutlarının nerelere vardığının ipuçlarını veriyor.

Esnaf icra kıskacında

Kriz nedeniyle, bankalar, Telekom, TEDAŞ, Sağlık Sigortası Kurumu, Maliye borçları ve icraları ile boğuşan esnafın alacak verecek meselesi yüzünden de başı dertten kurtulmuyor. Alınan borçların ödenmemesi cinayetlere yol açıyor. Geçtiğimiz günlerde sanayi cami karşısında Mehmet Fatih Bilen’e ait Boytaş Tekstil boyama ve yıkama servisinde meydana gelen olay konunun ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.

Elini kana buladı

Mehmet Fatih Bilen, alacaklısı Mehmet Ergin Sinanoğlu’nun iş yerine gelip, parayı ödemesi için kendisine hakaret etmesi üzerine elini kana buladı. İş yapamadığı için borcunu ödeyemeyen Bilen, alacaklısı Ergin Sinanoğlu’nun kafasına vurup ölümüne yol açtı. Bilen, tutuklanıp cezaevine konulurken, Ergin Sinanoğlu toprağa verildi. Bu arada, dün başka bir alacaklısı cezaevinde bulunan Bilen’in iş yerine haciz kararı ile gelip makineleri kaldırdı.

1,5 milyar borç için kan aktı

Öldürülen Mehmet Ergin Sinanoğlu’nun daha önce galericilik ve emlakçılık yaptığı, son yıllarda ise faize para verme işiyle uğraştığı ileri sürülürken, görgü tanıkları olayı Sabaha şöyle anlattı: Mehmet Ergin Sinanoğlu, olay günü Mehmet Fatih Bilen’in iş yerine gelerek, parasını istedi. Bilen, iş olmadığı için borcunu ödeyemediğini, kendisini bir süre daha idare etmesini rica etti. Ancak Sinanoğlu, hakaret etmeye başladı. Bilen, çıkan tartışma üzerine Leve ile Sinanoğlu’nun kafasına vurarak ağır şekilde yaralanmasına ve ölümüne neden oldu. Bildiğimiz kadarı ile Bilen’in Sinanoğlu’na 1,5 milyar TL borcu vardı.

Başka bir alacaklı eşyaları toplattı

Sabah’ın dün olay yerinde araştırma yaptığı sırada, Bilen’in bir başka alacaklısı Ahmet İhsan Erdal, icra memuru ile iş yerine gelerek, Bilen’ ait kumaş dokuma makinası ile birlikte bir kısım makinalara el koydurdu. İş yerine çağrılan Bilen’in eşi ile yapılan anlaşma üzerine makinaların bazıları kamyondan geri indirildi. Mehmet Fatih Bilen’in, Ahmet İhsan erdal’a da 20 milyar civarında borcunun olduğu öğrenildi.

Yanlış ülkede doğmuşuz

Bu arada olaylarla ilgili açıklama yapmak istemeyen Bilen’in eşinin, icra memuru ve alacaklının avukatı ile yaptığı görüşme sırasında, eşinin tavuk bile kesemediğini belirterek, “Yanlış zamanda, yanlış ülkede doğmuşuz. Bizim suçumuz bu” şeklinde konuşması, vatandaşın doğup büyüdüğü ve yaşadığı kendi öz vatanında nasıl bir ruh hali yaşadığının ipuçlarını veriyordu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *