ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kriz, sendikaların üye sayısını azalttı

Kriz, sendikaların üye sayısını azalttı
YAYINLAMA: 26 Haziran 2020 / 19.50
GÜNCELLEME: 26 Haziran 2020 / 19.50

Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayii İşçileri Sendikası Genel Merkezi tarafından doğu ve güneydoğu kentlerinde düzenlenen seminerlerin üçüncüsü dün Gaziantep'te başladı. Seminerde sendikal çalışmalarda hukuki bilgiler veriliyor, işçi sağlığı, iş güvenliği ve ekonomi konulan anlatılıyor.

Teksif-İş Sendikası Toplantı Salonu’nda başlayan seminere, Tek-sif-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı M. Metin Kır, Gaziantep Şubesi Başkanı Ali Seyvan, Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Kılıç, Adıyaman Şubesi Başkanı Yusuf Özkan, konuşmacı olarak katılan İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Mahfuz Seyhanlı-oğulları, Av. Selma Yağan ile işyeri temsilcileri katıldı. Teksif-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Kır, aynı semineri daha önce Malatya, Adıyaman ve Diyarbakır’da yaptıklarını açıklayarak, çalışanların her yıl yoksullaştırıldığını açıkladı.

Kır, seminerin açılış konuşmasında krizden bu yana sendikaların ayakta kalma mücadelesi verdiğini, işçilerin sendikasızlaştırma harekatının hızla ilerlediğini belirterek devletin bu duruma seyirci kaldığını açıkladı. Yaşanan benzer olumsuzluklardan dolayı sendikacılığın dibe vurduğunu söyleyen Kır, “Kriz nedeniyle işten çıkarmalar arttı. Örneğin 23 bin işçi, işten atıldığı için üyeliği düştü. Bu da sendikalar ve çalışanlar için önemli bir kayıptır.

Yaşanan her olumsuzluğun her krizin faturası emekçiye çıkarılıyor, bu anlamda yapılması gerekli eylemlerde geç kalınıyor "dedi. Kır, "Özel sektörde ikramiyeler ve tazminat çoktan kalktı, şimdi de kamu kurumlarında kalkması söz konusu. İşçi sadece asgari ücrete talim etmek zorunda kalacak, bu işin sonu nereye, varacak?" diye konuştu. Bu arada iki gün boyunca seminer aracılığıyla üyelerin sorunlarını dinleyerek çözüm yolları üzerinde duracaklarını açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *