ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kriz, fabrikaları sattırıyor

Kriz, fabrikaları sattırıyor
YAYINLAMA: 16 Ekim 2020 / 14.53
GÜNCELLEME: 16 Ekim 2020 / 14.53
Ekonomik kriz nedeniyle son aylarda yaygın ve yerel basında, çarşaf çarşaf icra satış ilanları dikkat çekiyor. Banka kredisi kullanan ve krizle birlikte borcunu ödeyemez hale gelen sanayicinin yıllarca dişiyle tırnağıyla vücuda getirdiği tesisler, icra kararıyla değerinin çok altında satılıyor.

Özellikle yaygın basında yayınlanan sayfalar dolusu icra ilanı ekonomik krizin halen tüm şiddetiyle sürdüğünün en önemli göstergelerinden birini oluşturuyor. Bu gazete ilanlarından birine göre Gaziantep 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir fabrika borcundan dolayı Gaziantep 3. icra Müdürlüğü tarafından içindeki makinalarla birlikte satışa çıkarıldı.

Şehitkamil İlçesi Sam Köyü pafta 4 parsel 3471, cilt 35 sahife 3448’de kayıtlı fabrika binası ve arsa niteliğindeki 8 bin 6 metrekare yüzölçümü olan taşınmaz ile içerisindeki tüm malzemelerin açık artırmayla satılacağı belirtildi. Kuruyemiş fabrikası için takdir edilen değerin ise 618 milyar 449 milyon lira olduğu açıklandı.

Fabrikanın birinci açık artırmasının 4 Mart pazartesi günü Büyükşehir Belediyesi Mezat Salonu’nda, ikinci artırmanın ise 19 Mart salı günü yine aynı yerde yapılacağı kaydedildi. Fabrikanın 1.Organize Sanayi Bölgesi’nde ve etrafında fabrikalann bulunduğu, ana cadde ile cepheli olduğu kaydedildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *