ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kriz devam ediyor

Kriz devam ediyor
YAYINLAMA: 09 Eylül 2021 / 13.33
GÜNCELLEME: 09 Eylül 2021 / 13.33
Türkiye’nin 2000 yılı kasım ayından itibaren büyük bir krize girdiğini söyleyen, Şeker Yatırım Menkul Değerler Genel Müdürü Osman Göktan, krizin etkisinin halen devam ettiğine dikkat çekti.

Türkiye’nin biran önce krizden çıkması için banka olarak gerekli gayreti gösterdiklerini ifade eden Göktan, dün akşam GTO Toplantı Salonu’nda Şekerbank’ın hedeflerini açıkladı. Türkiye’nin krize geliş nedenlerini anlatan Göktan, kriz ortamında küçük yatırımcı diye tabir edilen yatırımcılarla birlikte büyük yatırımcıların da zarar gördüğünü söyledi.

Göktan, “Biz istedik ki bu kriz döneminde de olsa, bölge-bölge, il-il, ilçe ilçe yatırımcıları bilgilendirme toplantılarında kendimizi tanıtalım. Onların bizimle çalışıp çalışmaları da önemli değil, ama Sermaye piyasası nedir? SPK’da işlemler nasıl gerçekleştiriliyor? Geçmişte neler oldu? İnsanlar yatırımcılar neden kaybetti? Bundan sonra kaybetmemesi için neler yapmamız lazım? Hangi araçlara ne şekilde yatırım yapmamız lazım? Yatırımcı kendi yatırım riskini nasıl analiz edecektir? Yönünde yatırımcıları aydınlatma yönünde toplantı yapıyoruz.

1996 Yılında Sermaye Piyasası Kurulu’nun almış olduğu karar gereği Bankalar bünyelerindeki menkul kıymet müdürlüklerini bir anonim şirket adı altında bir kuruluş olarak gerçekleştirmesini ilke kararı olarak aldı. Bankamızda bu karara uyarak Şeker Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketini o günkü şartlarla 125 milyar lira sermaye ile kurdu. 1997 Yılında faaliyete başlayan şirketimizde SPK’nın aracı kuramlara vermiş olduğu yetkilerin tamamını şirket olarak biz aldık. Bugün 2002 yılının sonuna geldiğimizde 125 milyar lira ile başlamış olduğumuz sermayemizin 4 trilyon lira olarak devam ettiriyoruz. Önümüzdeki yılda sermayemizi 6 trilyona çıkarma gibi bir hedefimiz var” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *