ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kriz derinleşerek büyüyor

Kriz derinleşerek büyüyor
YAYINLAMA: 08 Mayıs 2020 / 13.17
GÜNCELLEME: 08 Mayıs 2020 / 13.17

 

Türkiye’de bir enerji krizi olmadığını savunan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Başkanı Kaya Güvenç, ülkede ‘enerji yönetimi krizi’ bulunduğunu savundu. Gaziantep’te Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve Makina Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen “Doğal gaz Enerji Yönetimi” konulu kongre ve sergisi dün başladı. Bugün sona erecek olan kongre ve serginin açılışında konuşan TMMOB Başkanı Kaya Güvenç, Türkiye'de son 20 yılda kamuya ait hizmetlerin kamusal birer alan olmaktan çıkartılarak uluslararası sermayeye devredildiğini söyledi.

Türkiye’nin her alanda olduğu gibi doğal gaz konusunda da dışa bağımlılık gibi bir sorunla karşı karşıya bulunduğunu öne süren Güvenç, ekonomik krizin arkasında son 20 yıldan bu yana IMF ve Dünya Bankası’nın ülkeye dayattığı politikaların yattığını söyledi. Yaklaşık on aydan bu yana Türkiye’de ücretli çalışan 30 bin mühendis ve mimarın işsiz kaldığını açıklayan Güvenç, binlerce kişinin de işyerini ve ^bürolarını kapatmak zorunda kaldığını vurguladı.

Güvenç, “Kriz. derinleşerek büyümektedir Önceleri küçülmenin yüzde 4-5 olacağı söylenirken,., bugün Cumhuriyet tarihinden görülmemiş bir şekilde yüzde 11.8 oranında ekonomi küçüldü. Bu işsizlik, yoksulluk ve açlık demektir. Son olarak Amerika‘ya yapılan terörist saldırı bu krizi daha da körüklemiştir "dedi. ABD ve müttefiklerin Körfez Savaşı sırasında içlerinde sivillerinde bulunduğu 300 bin kişinin ölümüne neden olduğunu hatırlatan Kaya Güvenç, Bush ve yönetimini teröre karşı çifte standart uyguladığına işaret etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *