ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kredinin tavan limiti 5 milyon liradan 10 milyon liraya çıktı

Kredinin tavan limiti 5 milyon liradan 10 milyon liraya çıktı
YAYINLAMA: 26 Mayıs 2021 / 14.49
GÜNCELLEME: 26 Mayıs 2021 / 14.49
Türkiye Halk Bankası Esnaf, sanatkar ve küçük sanayicilere kredi vermeye devam ediyor

Türkiye Halk Bankası'nın esnaf, sanatkâr ve küçük sanayiciler için düşük faizli kredi uygulaması devam ediyor.

Bilindiği gibi. Halk Bankası’nca verilen söz konusu kredilerin tavan limiti 5 milyon TL'den 10 milyon TL'ye yükseltmiş. Banka bünyesinde bu konu ile ilgili plasmanların hacmi de yüzde 50 civarında arttırılarak, 38 milyar TL'yi bulmuştur. Eskide, firmaların geri çek veya tüzel kişilerinin olmasına, çalıştırdıkları işçi sayısına, dernek veya odalara kayıtlı olmalarına göre yapılan farklı uygulamalar da mümkün olduğu kadar birleştirilmiştir.

Halk Bankası'nın kredi sistemindeki yeni uygulamada, küçük sanayicilerin Odalara kayıtlı olup olmadıklarına veya tüzel kişiliklerinin bulunup bulunmadığına bakılmamaktadır. Buna göre;

  1. a) 25 ve daha işçi çalıştıran az sayıda.
  2. b) Makine ve ekipmanların bilanço değeri 20 milyon liraya kadar olan işletmeler “küçük sanayi işletmesi” kabul edilmekte ve düşük faizli krediler ile diğer ayrıcalıklardan yararlandırılmaktadır.

2-5 yıllık vadeli krediler de yüzde 25,5 yıldan fazla vadelilerle ise yüzde 28 oranında faiz uygulanmakta, ayrıca, söz konusu kredilerle ilgili olarak Tapu Daireleri veya diğer kuruluşlarda yapılan işlemler 1059 sayılı yasa uyarınca vergi ve harçlardan muaf tutulmaktadır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *