ANASAYFA arrow right Yaşam

Kredileri ödeyemeyen esnafın sicili bozuluyor

Kredileri ödeyemeyen esnafın sicili bozuluyor
YAYINLAMA: 13 Ocak 2021 / 20.37
GÜNCELLEME: 13 Ocak 2021 / 20.37
Esnafın, pandemi sürecinde aldığı 25 bin TL nakit, 25 bin TL ticari kart desteğinde geri ödemeler başladı

Birçok esnafın aldığı krediyi ödeyemediğini dolayısıyla sicillerinin bozulduğunu vurgulayan Gaziantep Kahveciler Odası Başkanı Mustafa İsabeşe, “İş yeri kapalı olan esnaf para kazanamadı, kazanamayınca kredisini ödeyemedi. O nedenle bu kredilerin bir yıl faizsiz olarak ertelenmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

10 bin lira nefes kredisine ihtiyacımız var

Devlet tarafından yapılan kira ve gelir kaybı desteğinin yeterli olmadığını ifade eden İsabeşe, “Esnafa üç ay süreyle 1000 TL gelir kaybı desteği, büyükşehirlerde 750 TL diğer şehirlerde 500 TL kira desteği yapılacağı açıklandı. Bu yardımlardan yararlanmak için yapılan başvuruları bitmiş durumdadır. Bu gibi yardımları almak için uzun zamandan beri çabalıyor ve uğraş veriyoruz. Hibe olması bile bir süreliğine nefes almamızı sağlayacak 10 bin lira nefes kredisi verilmesiydi. Ama esnafımızın beklentisi daha yüksekti” şeklinde konuşma yaptı.

Kahvehaneler açılacaksa oyun oynama serbest olmalı

Kahvehanelerin ne zaman açılacağı konusunda net bir bilgi olmadığını söyleyen İsabeşe, “Eğer kahvehanelerimiz açılacaksa, oyunlarında serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Oyun olmayacak, sadece çay satmaya izin verilecekse o zaman sektörümüz bitme noktasına gelecek. Talebimiz açılacaksak, oyun oynamanın serbest bırakılması” dedi.
Gaziantep Kahveciler Odası Başkanı Mustafa İsabeşe, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı: “Kayıt dışı çalışan üyelerimiz, devletin, Büyükşehir Belediyesi ile Şahinbey Belediyesi tarafından verilen bin 500 lira nakdi yardımdan faydalanmak için kayıtlarını yaptırdılar.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *