ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kredi kartı sahtekarlığı

Kredi kartı sahtekarlığı
YAYINLAMA: 09 Şubat 2021 / 13.23
GÜNCELLEME: 09 Şubat 2021 / 13.23

Sahte evrak düzenleyerek kredi kartı ve telefon tahsisatı yapan 2 kişi yakalandı. Olayla ilgili bir kişinin ise arandığı, şebekenin diğer elemanının da sahtecilik yüzünden cezaevinde yattığı belirtildi. Alınan bilgiye göre, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğünün yaptığı istihbarı çalışmalar neticesinde sahte evrak düzenleyerek bankalardan kredi kartı çıkaran ve telefon tahsisi yapan Mehmet Zeynel Güler ile Kazım Yıldırım adlı şahıslar, gerçekleştirilen bir operasyonla yakalandı.

Şahısların sahte belgelerle çıkardığı kredi kartlarıyla bugüne kadar bankamatiklerden 10 milyar liraya yakın para çektiği öğrenildi. Mehmet Zeynel Güler ve Kazım Yıldırım'ın ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 7 adet sahte vergi levhası, 7 adet sahte nüfus cüzdanı, 6 adet sahte nüfus cüzdanına göre düzenlenmiş kredi kartı, 2 adet sahte vergi levhalarında kullanılan plastik mühür kaşesi, 3 adet sahte araç trafik belgesi, 31 adet sahte kimliklere göre kredi kartı kullanımında bankalara ibraz edilmek üzere düzenlenen tapu senedi ve fotokopileri, 4 adet sahte nüfus cüzdanlarına göre alınmış telefon hattına ait belgeler ele geçirildi.

Düzenlenen sahte 2 adet nüfus cüzdanının da sahtecilikten cezaevinde yatan Zeki Aktaş için hazırlandığı belirtildi. Şahısların, sahte kimlikleri, iş bulma vaadiyle çeşitli yollarla ele geçirdikleri ve resimlerini değiştirdikleri, 2 adet sahte plastik mührün ise; firarda olan Mahmut Yıldız adlı şahıstan alındığı ifade edildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *