ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Köylüye hırsızlık dersi

Köylüye hırsızlık dersi
YAYINLAMA: 28 Temmuz 2020 / 20.07
GÜNCELLEME: 28 Temmuz 2020 / 20.07
Jandarma, hayvan hırsızlarına karşı köylülere eğitim verdi

Şehitkamil Jandarma Komutanlığı tarafından, son zamanlarda artış gösteren hayvan hırsızlıklarının önlenmesine yönelik olarak köylüye eğitim verilecek. Eğitime İbrahimli Köyü’nden başlandı.

Jandarma sorumluluk alanı içinde, bu yıl ülke genelinde 27 Eylül tarihine kadar meydana gelen hırsızlık olaylarından yüzde 12'sinin hayvan hırsızlığı olduğunu belirten Şehitkamil İlçe Jandarma Komutanlığı Kıdemli Başçavuş Kemal Dilsizoğlu, 699 hırsızlıktan yüzde 55’inin faili meçhul kaldığını, yapılan soruşturmalar neticesinde bu faili meçhullerden de yüzde 35’inin aydınlandığını, kalan kısmının ise çözülmeye çalışıldığını açıkladı. Dilsizoğlu, amaçlarının artan hırsızlık olaylarına karşı hayvan sahiplerini ve köylüleri aydınlatmak olduğunu belirterek, hırsızlık olaylarının büyük çoğunluğunun gece 24:00 ile 03:00 arasında yapıldığını, hırsızların organizeli bir şeklide şebeke oluşturarak avcı, pazarlamacı, tüccar görünümünde köylerden bilgi topladıklarını açıkladı.

Çoğunlukla köy dışındaki ahırlardan hayvan çalındığını, bekçisi olmayan köylerin tercih edildiğini ve çalmayı planladıkları sürülerin çobanlarının arasına kendi adamlarını yerleştirdiklerini söyleyen Dilsizoğlu, buna benzer birçok akıl almaz yöntemlerle hırsızlık olayını gerçekleştirildiğini vurguladı. Dilci-oğlu, çalınan hayvanları n piyasa değerinin altında fiyatlara satıldığına ve hırsızların çoğunun bu işten sabıkalı olduğuna dikkat çekti.

Hayvan hırsızlıklarının önlenmesi amacıyla alınması gereken tedbirleri sıralayan Dilcioğlu, hayvan miktarına uygun olarak çoban tutulması, çobanlara birer cep telefonu verilmesi, ağıl ve ahırların kapı ve pencerelerinin sağlamlaştırılması, en az iki tane iyi cins çoban köpeği bulundurulması ve ahırların kapılarının açılması durumunda hayvan sahibini uyaracak zil veya benzeri bir düzenek kurulması gerektiğini kaydetti. Köy muhtarları ve ihtiyar heyetinin, köye gelen yabancı şahısların kimlik bilgilerini alarak, şüpheli görülen şahıslar ve araçlar hakkında jandarmaya bilgi verilmesini isteyen Dilcioğlu, bu konularda özellikle hayvan sahiplerinin bilgilenmesi gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *