ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Köylüler su deposuna kavuştu

Köylüler su deposuna kavuştu
YAYINLAMA: 25 Temmuz 2022 / 14.17
GÜNCELLEME: 25 Temmuz 2022 / 14.17
Hayvanlarını sulamak için parayla su alan Yukarı Vaiz köyü 1500 tonluk su deposuna kavuştu Yukarı Vaiz’le Aşağı Vaiz köyleri arasındaki yol bu hafta içinde tamamlanacak

Araban ilçesi Elif ve Hisar köylerinde inşaatları tamamlanarak hizmete açılan ana sınıflarıyla, öğretmen lojmanlarının açılışını yapmaktan dönen Vali Fikret Koçak ile garnizon Komutanı general Necati İkizoğlu’nu sevgi gösterileriyle karşılayan Yukarı Vaiz köylüleri dertlerini her iki yönetici ileterek çözüm istedi.

Parayla su alarak hayvanlarını sulamak zorunda kaldıklarını, gerektiğinde her hanenin gücüne göre para yardımı yapacağını söyleyen köylülere Vali Fikret Koçak şunları söyledi:

Köyümüze 500.000 TL yardım yaptık. Emeklerinizle 1500 tonluk bir su deposu yapıldı. İçme suyunu köyümüzün altına kadar getirdik. Yapılan depoya su verilebilmesi için sizler kanalları kazın, devlet olarak biz de su borularını vereceğiz. Bir tek kuruş istemiyorum.

Aşağı Vaiz Köyü ile aranızdaki 1,5 kilometrelik yolu da önümüzdeki hafta tamamlayacağım.

Garnizon Komutanı Necati İkizoğlu da daha önceki iki köye su getirildiği halde 50.000 liralık tamir parasını vermediklerini ifadeyle: Sizler söylüyorsunuz. Tankerini 1500 TL’den su alıyormuşsunuz. İki köyün bir aylık masrafını beraber hesapladık 2 milyon tutuyor. Bu nasıl muhakemedir ki her ay 1.5 milyon veriyorsunuz, 50.000 liralık tamiratı yaptırmıyorsunuz.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *