ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Köylü, kente avuç açar hale geldi!..

Köylü, kente avuç açar hale geldi!..
YAYINLAMA: 27 Temmuz 2020 / 18.20
GÜNCELLEME: 27 Temmuz 2020 / 18.20
Köylerden şehre yardım talebi için gelenlerin sayısı sürekli artıyor

Bugüne kadar, tüm sıkıntılara rağmen ekip biçtiği ile yaşamını idame ettirmeyi becerebilen köylü, yaşanan büyük ekonomik krizin ardından kente gelip avuç açmaya başladı. Son aylarda şehirdeki muhtarlardan yardım talebinde bulunan köylü grupları sayısında büyük artış olduğuna dikkat çeken Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mahmut Nedim Koçum, “32 Yıldan bu yana muhtarım, ilk kez böyle şeyle karşılaşıyorum” diye konuştu.

Krizin yalnızca kentleri değil, kendi yağıyla kavrulan köyleri de vurduğunu hatırlatan Koçum, hemen her gün yardım istemek için kenar semtlerden 5- 10, bunun yanı sıra köylerden de yine aynı şekilde 5-10 kişilik grupların geldiğini ifade etti. “Halkın yoksulluk içerisinde kıvrandığını görmek bize acı veriyor” diyen Koçum konuşmasına şöyle devam etti: “Köylerden yardım istemeye gelenler şaşırtıyor. Çünkü hiç böyle bir şeyle karşılaşmadık. Tarlamı ekmek istiyorum, mazot yok, tohumluk almaya param yok, bu yıl fıstık ve üzümden beklenen gelir elde edilemedi evde yağ, şeker, tüp yok diyenlerin sayısı çok fazla.

Hayat şartları çok zorlaştı. Herkes, yiyecek, giyecek çiftçiye verilmesi planlanan dönüm başı destekleme priminin de verilmediğini, bu yüzden kentin varoşların-n ve köylerden yardım talebinde bulunanlardan başlarını alamadıklarını ifade eden Koçum, “Üstelik eskisi gibi yardım yapmak isteyen hayırsever insan sayısı da çok değil, azaldı. Bu nedenle gelen talebin ancak onda birini karşılayabiliyoruz. Sürekli zamlar köylüleri olduğu kadar bizleri de perişan ediyor” dedi.

Önceki yıllarda 50 fakire yardım yapılırken şimdi bu sayısının 100’e çıktığını hatırlatan Koçum, bir o kadar da yedekte bekleyen bulunduğunu vurgularken konuşmasına şöyle devam etti: “Yardım talebinde bulunanların sayısında anormal bir artış var. Kışın da gelmesiyle birlikte yakacak ihtiyacını karşılayamayan ailelerde büyük bir sıkıntı var. Ben kendi mahallemdeki fakirin ihtiyacını karşılayamazken bir de köylerden talep gelmesi bizi daha da zor durumda bırakıyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *