ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Köylerimizin su baskınından korunması için dört yerde çalışmalar devam ediyor

Köylerimizin su baskınından korunması için dört yerde çalışmalar devam ediyor
YAYINLAMA: 06 Kasım 2020 / 18.24
GÜNCELLEME: 06 Kasım 2020 / 18.24

Örtülü köyü taşkından koruma tesisleri 400 milyona mal olacak. Devlet Su işleri 20. Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre ilimizin dört bölgesinde köylerin su baskınından korunması için çalışmalar devam ediyor. İslahiye ilçesi örtülü köyü yakınında yapılan taşkından korunma tesisleri 400 milyona mal olacak.

Nizip Uluyatır'da çalışmaları devam eden taşkından korunma tesisleri bu yıl bitirilerek hizmete sokulacak. Uluyatır ve çevresindeki köyler su baskınından kurtulacak. İslahiye örtülü köyü çevresinde yapılan taşkından koruma tesisleri 400 milyon liraya mal olacak. Devam etmekte olan çalışmalar 1983 yılında bitirilecek.

Kilis Uzunlu köyündeki taşkından koruma tesisleri tamamlandı. Sel sularının devamlı taşkından korunma alanına toprak yığması sonunda istenilen verim alınamadı. Bunun için taşkından korunma alanına ağaç dikilmesi gerekiyor.

Devlet Su İşleri 20. Bölge Müdürlüğü yetkilileri şehir içinde yapımı devam etmekte olan iki büyük içme suyu deposundan birisinin nisan ayı içinde bitirileceğini, daha büyük olan ikinci büyük depo ve pompaj istasyonunun 1983 yılında tamamlanacağını bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *