ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Köy yollarına Özel İdare desteği

Köy yollarına Özel İdare desteği
YAYINLAMA: 22 Kasım 2022 / 18.59
GÜNCELLEME: 22 Kasım 2022 / 18.59
Köy hizmetleri il müdürü Eyüp Karahan, köy yollarının kış şartlarına hazırlanması için Özel İdare Müdürlüğü’nün 1 trilyon TL ek ödenek desteğinde bulunduğunu söyledi.

Karahan, bu hizmetleri genel müdürlüğü tarafından genel bütçeden gönderilen 963 milyar TL ödeneğin yetersiz kaldığını, yaklaşık 520 köy ve mezra yollarının kışa hazırlık amacıyla bakım ve onarımının yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Kış şartlarının ağır geçmesinden dolayı köy ve mezra yollarının büyük bölümünün tahrip olduğunu, genel bütçeden gelen ödeneğin ise yetersiz kaldığını belirten Karahan, şöyle konuştu: “Özel idare müdürlüğü bütçesinden ek olarak 1 trilyon TL ödenek tarafımıza aktarıldı. Bu ödenekle, 132 km ikinci kat asfalt, üç kilometrelik birinci kat asfalt yapılacak. Ayrıca, 1500 km de yama asfalt çalışması yapacağız. Asfalt yapılacak yolun 132 kilometrelik bölümünden 130 köy ve mezra da faydalanacak. Genel bütçeden gönderilen para ile 50 km stabilize, 40 km asfalt onarımı, 9 km ham yol açılması, 15 km ikinci kat asfaltlama çalışması yapılacak. Bütün yapılacak bu çalışmalardan 520 köy faydalanacak.”

Karahan, ağırlıklı olarak Oğuzeli, Karkamış, Yavuzeli, Nizip, Şehitkamil ve Şahinbey İlçelerine bağlı köy ve mezra yollarının öncelikli olarak yapılacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *