ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Köy yolları asfaltlanıyor

Köy yolları asfaltlanıyor
YAYINLAMA: 17 Ocak 2023 / 16.02
GÜNCELLEME: 17 Ocak 2023 / 16.02
Köy hizmetleri il müdürü Eyüp Karahan, Gaziantep’teki köy yollarının %76’sının asfaltlandığını söyledi.

Karahan, Türkiye’deki köy yollarının %29’unun asfaltlı olduğunu, Gaziantep’te ise bu oranın %76’ya ulaştığını bildirdi. Gaziantep’te 18 belde, 493 köy ve 205 mezra bulunduğunu kaydeden Karahan, bu yerleşim birimlerinin ulaşım altyapısı açısından diğer illerden daha şanslı konumda bulunduklarını kaydetti.

Karahan, Gaziantep’te bu yıl genel bütçeden ayrılan ödeneği 35 km köy yoluna sakladıklarını ifade ederek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu yıl toplam 183 km köy yolunu asfaltlamayı hedefliyoruz. İl Özel idare müdürlüğünün ayırdığı ödenekle de 148 km köy yolunu asfaltlayacağız. Şu ana kadar 162 km köy yolunu asfaltladık. 20 km köy yolunu asfaltlama çalışmamız sürüyor. Belde, köy ve mezarlarda yaşam kalitesinin yükseltilmesinde başta ulaşım olmak üzere altyapı yatırımları büyük önem taşıyor. Biz böyle biliyoruz ve bu bilinçle yatırım üretmeye çalışıyoruz.”

Karahan, Gaziantep il özel idare müdürlüğünün belde, köy ve mezralara yönelik altyapı yatırımlarına önemli kaynak ayırdığını belirterek, vali Lütfullah Bilgin’in bu konuya çok duyarlı yaklaşmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *