ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Köy evlerinin tümü badana yapılacak, gübreler kireçle kaplanacak

Köy evlerinin tümü badana yapılacak, gübreler kireçle kaplanacak
YAYINLAMA: 20 Kasım 2020 / 16.09
GÜNCELLEME: 20 Kasım 2020 / 16.09

Çevre sağlığıyla ilgili toplantı 25 Mart günü saat 14.00’te ilk halk kütüphanesinde Vali Fikret Koçak başkanlığında yapılacak. Toplantıya Sağlık Müdürü Çevre sağlığı başkanı, hastanelerin baştabipleri, kay makamlar ve tüm Belediye Başkanları katılacak.

Toplantının gündeminde geçen yıl bir tek vakaya rastlanmaması için tüm tedbirlerin alındığı barsak enfeksiyonu bulunuyor. Vali Fikret Koçak: “Bu yıl daha ciddi tedbirler alacağız. İnşallah yine tek vaka çıkmaz” dedi Toplantıda sıtmanın yayılmasını önlemek ve sinek üremesini durdurmak için köylerdeki gübre yığınlarının köy dışına çıkarılarak kireçlenmesi, köy evlerinin badana yapılması da bulunuyor.

Ayrıca esnafın sağlık kontrollerine ağırlık verilmesi, esnaf arasında portör kontrollerinin yapılması, suların klorlanmasına aralık verilmemesi, gıda tahlilleri. Sıtmayla savaş konuları üzerinde de durularak köklü önlemler alınacak.

Vali Koçak: “Sağlığımız konusunda çok dikkatle ve ciddi çalışmak zorundayız. Görevini yapmayan, aksatan veya savsaklayanın gözünün yaşına bakmayacağım. Herkes arı gibi çalışacak. Tembelliğin ne zamanı ne de sırasıdır.” Dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *