ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kötü yönetim, seyyar satıcı sayısını artırdı

Kötü yönetim, seyyar satıcı sayısını artırdı
YAYINLAMA: 17 Haziran 2022 / 13.54
GÜNCELLEME: 17 Haziran 2022 / 13.54
Seyyar Satıcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Çelik, ülkenin kötü yönetiminden zorlaşan hayat şartlarının seyyar satıcıların çoğalmasına neden olduğunu söyledi.

Bu sektörden geçimini sağlayan insanlara haksız rekabet yaptıkları varsayılarak bazı odaklar tarafından çirkin planlar hazırlandığına dikkat çeken Başkan Hüseyin Çelik, “AB kapısında gün almaya çalışan demokratik Türkiye’ye bu yakışmamaktadır” dedi.

Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin sosyal patlamaya ramak kalırken, seyyar satıcıların çeşitli suçlara maruz kalmadan, kendilerine çıkar yolu olarak seyyar satıcılığı seçen insanların devlet tarafından şehrin görüntüsünü bozduğu gerekçe gösterilip satış yaparak geçimini sürdüren insanların geçim kaynaklarını ellerinden almak Avrupa Birliği’ne girme eşinde olan hukuk devleti Türkiye’ye yakışma-maktadır. Hukuk devleti olan Türkiye’de bir çok metropol kentte seyyar satıcılık yapan insanları mağdur etmeden konunun çözümüne gelirken, Gaziantep’teki yetkililerin bu doğrultuda çalışmaları yapılarak çözümüne kavuşmasını istiyoruz.”

Ülkesini seven insanlar olarak belediye tarafından kendilerine şehrin görüntüsünü bozmadan yer verilmesini, verilen yerlerin kirasını ve tüm sorumluluğu yerine getireceklerine dikkat çekerken, “Halkın alım gücü düştükçe seyyarların sorumlulukları hizmetleri de artmaktadır. Seyyar satıcılar olarak karşılaştığımız zorluklardan biri de, kötü mal sattığımız veya halkı dolandırdıktan şeklindeki düşünceler bizi aşın derecede rencide etmektedir.

Ekonomik zorlukların göz önünde bulundurularak Gaziantep’te yaşayan ve geçimini yalnızca seyyar satıcılıktan sağlayan 3 binin üzerinde insan var. Bunların aileleri de hesaba katılınca küçümsenmeyecek bir rakam ortaya çıkıyor. Bu insanların da kazanç kapılan kapatılırsa her biri ay-n suç potansiyeli teşkil etmektedir. Biz seyyar satıcılar demeği olarak şu ana kadar yaptığımız çalışmalarda içimizdeki art niyetli, haksız kazanç elde etmek isteyen insanları temizlemeye başlarken; yetkililerin de bize bu konuda yardımcı olmasını ve konunun çözümü için çeşitli formüller üzerinde çalışmalarımıza destek vermesini istiyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *