ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kötü yönetim oy kaybettirdi

Kötü yönetim oy kaybettirdi
YAYINLAMA: 29 Temmuz 2021 / 13.22
GÜNCELLEME: 29 Temmuz 2021 / 13.22
DYP’deki yapılanmanın yanlış olduğunu, gerçek partililerin dışlandığını, partili olmayanların delege yazıldığını, bir aileden birden fazla delege yazma gibi çok yanlışlar yapıldığını defalarca dile getirdiklerini hatırlatan DYP eski İl başkanı Cemal Altunbaş, “Biz bunları gittiğimiz her yerde anlattık. Yöneticilerin yanlış yaptığını belirttik, ama hep olumsuz yanıt aldık. Gelinen nokta meydanda. DYP köklü bir parti, bu durum DYP’yi fazla etkilemez yeter ki yapılanması sağlıklı olsun” dedi.

Son 6 aydan bu yana DYP’nin Gaziantep’te çok kötü yönetildiğini defalarca dile getirdiklerini anlatan Altunbaş şöyle dedi: “Bu kötü yönetim, bir takım yanlış uygulamalarını delege tespitine ve ön seçimlere yansıtınca bugünkü sonuç kaçınılmaz oldu. DYP köklü, çok eskilere dayanan ve sahibi vatandaş olan bir parti. Kısa sürede derlenip toparlanacak ve iktidara oynayan bir partisi olacaktır. Kimse üzülmesin DYP sahipsiz değil. Göreve çağrıldıklarında bu insanlar yeniden DYP’yi layık olduğu yere taşıyacaktır.”

Altunbaş, partide yaşanan olumsuz gelişmeler nedeniyle seçimde böyle bir sonuç beklediklerini ve bu sonucun sürpriz olmadığını açıklarken, “Yanlışları sık sık dile getirdik. Hatta il başkanı ve milletvekiline ‘delegeyi kendiniz belirler, ön seçimi kazanırsınız, ama sandığa kimi gönderirsiniz’ diye sormuştuk, insanlar hep küstürüldü. Giden gitsin mantığı ile hareket edildi.

Partiye yıllarını verenler delege bile yazılmadı. İşte bugün bu yanlışın sonucu görüldü. Siz bir ailenin tümünü delege yazarsanız, partili olmayanı delege yazarsanız bir köyde 200 delege yazarsanız bu son kaçınılmaz olur. Kılıçla yaşayan kılıçla ölür. Partinin Türkiye genelinde aldığı ortalama oy oranı yüzde 9.5, ama Gaziantep’te aldığı oy oranı yüzde 5.5. Partiyi bu duruma getirenler şapkasını önüne koyup düşünmeli” şeklinde konuştu.

DYP Genel Başkanı Çiller’in görevinden ayrılmasını açıklamasını onurlu bir tavır olarak bulduğunu söyleyen Cemal Altunbaş, “Diğer liderler benzer açıklama yaptı. Aslında bunu çok daha önce yapmalıydılar. Merkez sağ yörüngesini kaybetti. Merkez sağ partinin ikisi de baraja takıldı. Yeni isimlerle merkez sağ toparlanmak. AKP’nin oyunun çoğu tepki oyu” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *