ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

KOSGEB destekli 65 fuar düzenleniyor

KOSGEB destekli 65 fuar düzenleniyor
YAYINLAMA: 31 Ağustos 2021 / 13.07
GÜNCELLEME: 31 Ağustos 2021 / 13.07
KOSGEB’in, Türkiye’nin ihracat hedefi içindeki ülkelerde düzenlenen uluslararası fuarlara KOBİ’lerin katılımını teşvik etmek istediği bildirildi.

KOSGEB yetkilileri, bu firmaların yurtdışına açılması ve uluslararası pazarlara girerek yeni ihracat imkanlarına kavuşması amacıyla yurtdışı fuara katılımlara destek vermeye devam ettiklerini bildirdi.

KOSGEB Merkez Müdürü Sedat Karslı, küçük ve orta ölçekli imalat sanayi işletmelerinin kendi üretim ve hedef pazarlarına uygun olarak katılabilecekleri başta Avrupa, Ortadoğu, Afrika Ülkeleri ile Amerika, Çin ve Japonya dahil 2003 yılında 37 ülkede düzenlenmesi planlanan 65 adet yurtdışı fuarını desteklediklerini bildirdi.

Karslı, destekleri fuarlara 150’ye yakın işçi çalıştıran sanayi işletmeleri ile Sek-törel Dış Ticaret Şirketlerinin yararlanabileceğini ifade ederek, “Fuar katılım ücretinin yüzde 75’i ile bir firma temsilcisinin fuara gidiş dönüş’ ulaşım ücretinin yüzde 50 oranındaki kısmı KOSGEB tarafından karşılanmakta. Katılım talebinde bulunacak bölgemiz sanayi işletmelerinin istenilen başvuru belgelerini tamamlayarak fuarın açılış tarihinin en az 45 gün öncesinden KOSGEB Gaziantep Kügem Merkez Müdürlüğü’ne vermeleri gerek” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *