ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

KOSGEB, destek uygulamalarına devam ediyor

KOSGEB, destek uygulamalarına devam ediyor
YAYINLAMA: 19 Eylül 2022 / 19.16
GÜNCELLEME: 19 Eylül 2022 / 19.16
Küçük ve orta ölçekli sanayi işletmelerini ücretsiz danışmanlık, eğitim ve laboratuvar hizmetleri veren KOSGEB: 1998 yılından bu yana başlattığı destek uygulamalarına devam ediyor.

1998-2003 yılları arasında toplam dokuz çeşit destek uygulaması yapıldığını söyleyen yetkililer, uygulamalardan elde edilen sonuçlar dikkate alınarak destek uygulamalarının işte artırılmış ve başvuru evrakları ile bürokratik işlemler azaltılmıştır. Ülkemizin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında, küçük ve orta ölçekli sanayi işletmelerinin payının ve etkinliğini arttırmak, rekabet güçlerini ve düzenliliğini yükseltmek sanayide entegrasyonu ekonomik gelişimleri uygun bir şekilde geliştirmek, KOBİ’lerin üretimlerinde kalite ve verimliliğini artırarak, teknolojik düzeylerini yükseltmek, pazar paylarını artırarak uluslararası pazarlara taşıyabilmek için 22 ana başlık altında 38 destek hizmetleri sağlanmıştır diye konuştular.

Söz konusu desteklerden talep eden kuruluşlar da KOBİ analizi yapılarak iş planı isteneceği, analiz çalışması sonucunda uygun görülen işletmelere KOBİ desteği verileceği açıklandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *