ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Koruyucu hekimliğin temeli atılacak

Koruyucu hekimliğin temeli atılacak
YAYINLAMA: 18 Ağustos 2020 / 19.13
GÜNCELLEME: 18 Ağustos 2020 / 19.13
GAP’ta Halk Sağlığı Projesi tartışıldı

Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin illerinde halkın sağlık sorunları ve bunların oluşmasına yol açan nedenlerin tespiti ve çözümüne yönelik 9 ilde bin 150 hane halkı üzerinde çalışma başlatıldı. GAP Bölgesi Halk Sağlığı Projesi kapsamında yapılan çalışmayla bölgede koruyucu hekimlik uygulamasının yerleştirilmeye çalışılacağı bildirildi.

GAP İdaresi tarafından desteklenen, Gaziantep, Harran, Dicle Üniversiteleri ve Türkiye Parazitoloji Derneği tarafından yürütülen GAP Bölgesi Halk Sağlığı Projesi’nin 5. Konsorsiyum Toplantısı yapıldı. Projenin tamamlanma aşamasında olduğu, sonuçların 2002 Mart ayında açıklanacağı belirtildi. Konuyla ilgili olarak Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde düzenlenen toplantıda konuşan GAZÜ Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Özgür, projenin amacının Gaziantep; Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin’den oluşan GAP bölgesi illerinde halkın sağlık sorunları ve sorunların gelişmesinde sorumlu olabilecek etkenleri belirlemek ve bunlara ilişkin çözüm yolları geliştirmek olduğunu açıkladı.

Prof. Dr. Özgür, 9 şehirde DİE tarafından belirlenen bin 150 hanede, yaşayanların hepsi üzerinde çalışmaların yürütüldüğünü işaret ederek, “Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis ve Adıyaman’daki çalışmalar Harran Üniversitesinin de katkılarıyla Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana-bilim Dalı ekiplerince yürütülüyor. Diğer illerdeki çalışmalar Dicle Üniversitesi tarafından sürdürülüyor. Elde edilen örnekler DÜ Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda inceleniyor. Özgür, bu toplantıda projenin Kasım ayı çalışmalarının değerlendirilerek, bugüne kadar toplanan verilerin ön değerlendirme sonuçlarının tartışılacağını ve projenin bundan sonraki aşamalarının gözden geçirileceğini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *