ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Korsanların 17’si savcılığa verildi

Korsanların 17’si savcılığa verildi
YAYINLAMA: 23 Kasım 2021 / 14.28
GÜNCELLEME: 23 Kasım 2021 / 14.28
100 korsan muhasebeci çalışıyor.

Gaziantep’te 100 civarında korsan muhasebeci olduğu, bunlardan 17’si hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi. Korsanların faaliyetine destek ve yardımcı oldukları belirlenen dört muhasebeci disiplin kuruluna sevk edildi. Korsanların yasadaki boşluklardan cesaret aldığı kaydedildi.

Denetimleri sıkılaştırdık

Hemen her meslekte olduğu gibi serbest muhasebeci ve mali müşavirliği de korsan yapanlar olduğuna dikkat çeken Başkan Bayram Hamiş, bu olumsuzlukların nedeninin yasalardaki boşluklardan ileri geldiğini söyledi. Hamiş, “Meslek mensubu dışında kaçak ve korsan çalışanlar, yasalardaki boşlukları değerlendiriyor. Defterdarlıkla temas halindeyiz. Oda bünyesinde 36 kişilik tespit ve denetim komisyonu oluşturduk. Komisyonları üçer kişinin görev yapacağı şekilde düzenledik, birer de yönetim kurulu üyesi görevlendirdik. Komisyon üyeleri vergi dairelerine verilen beyannameleri yetkilerle birlikte arama ve tarama yapacak. Korsanların üzerine gideceğiz. Diğer serbest çalışan meslektaşlarımız kaçak ve korsan çalışan kişileri dilekçeyle veya telefonla bildirsin. Bazen işimiz telefon açanlarla da oluyor. Söz konusu yere Yere gidip gerekli tespiti yapıyoruz” diye konuştu.

Herkes kendi mesleğini yapsın

Geçen yıl 17 korsan muhasebeci tespit ettiklerini ve bunlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatan Hamiş şöyle konuştu: Korsan olarak çalışanları tespit ettik ve savcılığa verdik. Bu arada kendi meslektaşlarımızdan bunlara yardımcı olan veya çanak tutan dört üyemizi disipline sevk ettik. Disiplin kurulu kararı genel merkeze iletilecek, oradan gelecek ceza kınama ve meslekten uzaklaştırma olabilir. Veya hiç ceza verilmeyebilir. Ama biz yanlış yapanlara asla izin vermeyeceğiz. Herkes kendi işini yapacak, sorumluluğunu bilecek.”

Korsanlar, mükellef kabul edilerek ceza kesilecek

Hamiş, “Defterdarlık ve sigorta sağlık kurumu görevlisini de yanımıza alarak korsanların üzerine gideceğiz. Tespit edilen korsanlar aynı zamanda geriye dönük olarak mükelleflendirilecek ve para cezası verilecek, mahkemeye sevk edilecek. Burada mükellef de hatalı. Çünkü düşük ücret talep edenleri hiç araştırmadan defterlerini tutturuyorlar. İleride eksik beyan ve başka yanlışlar nedenleriyle mağdur oluyorlar. Bu konuda 4000 tane el ilanı hazırlayıp mükellefi uyardık” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *