ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Korsanlara para cezası yağdı

Korsanlara para cezası yağdı
YAYINLAMA: 20 Mayıs 2022 / 16.40
GÜNCELLEME: 20 Mayıs 2022 / 16.40
Gaziantep’te bandrolsüz müzik kaseti satan 79 kişi hakkında yasal işlem yapılırken, bunlara toplam 121 milyar TL para cezası kesildi.

Denetimlerini aralıksız sürdürüldüğü belirtilirken, korsan satıcılar hakkında ayrıca adli yönden de işlemlerin devam ettiği kaydedildi.

Bandrolsüz müzik eseri satın almayın

Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Doğan, fikir ve sanat eserleri kanununun haklara, tecavüzün önlenmesi başlıklı 81. maddesinin ilgili fıkrası ile sinema, video ve müzik eserleri kanununun idarenin yetkisi başlıklı dokuzuncu maddesine göre ilgili kuruluşların temsilcilerinden oluşan il denetim komisyonunun bandrollerle ilgili denetimlerini aralıksız yaptığını açıkladı.

Korsanlara yüklü para cezası verildi

Doğan, müzik eserlerinin bandrolün olup olmadığına yönelik il denetim komisyonu tarafından 10 Ocak 2003’ten bu yana yapılan denetimler sırasında, 1957 adet bandrolsüz korsan bilgisayar, 40 adet bandrolsüz korsan müzik kasetinin ele geçirildiğini, 40 kişi hakkında ise Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulun olduğunu açıkladı. Bu şahıslar hakkında adli ceza olarak toplam 81 milyar TL para cezası kesildiğini hatırlatan Mehmet Doğan, yine adli cezanın yanında korsanlara yönelik ilgili yasalara bağlı olarak Şahinbey belediyesi 26 korsan müzik eseri satıcısına 25 milyar, Şehitkamil belediyesi ise 13 kişiden 14 milyar TL para cezası kesti. Denetimler aralıksız sürüyor. Vatandaşlar bandrolsüz eserleri satın almasın dedi.

Doğan, geçen yıl yapılan denetimlerde ise 620 porno video kasetleri ele geçirildiğini, 23 kişi hakkında ise Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu ve adli ceza olarak 62 milyar TL para cezası verildiğini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *