ANASAYFA arrow right Sağlık

Koronavirüs salgınında ikinci dalga çok daha yıkıcı olacak

Koronavirüs salgınında ikinci dalga çok daha yıkıcı olacak
YAYINLAMA: 22 Nisan 2020 / 21.30
GÜNCELLEME: 22 Nisan 2020 / 21.30
Robert Redfield, gelecek kış yaşanabilecek ikinci dalganın grip sezonuyla denk geleceğini söyledi

Dünya genelinde yeni tip Koronavirüs (Covid-19) vaka sayısı 2.5 milyonu geçerken pek çok ülke ekonomilerin tekrar açılması için salgınla yaşama planlarını yapmaya başladı. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Direktörü Robert Redfield ise ikinci dalganın çok daha yıkıcı olacağı uyarısını yaptı.

Washington Post'da yer alan habere göre, yeni tip Koronavirüs salgınının dünyadaki son durumunu değerlendiren ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Direktörü Robert Redfield, salgında daha 'yıkıcı' olacağını söylediği ikinci dalga için gelecek kışı işaret etti. Redfield, "Gelecek kış bu virüsün etkisinin şu an olandan daha zorlu geçme ihtimali var. Gelecek kış Koronavirüs salgını grip salgını ile aynı döneme denk gelecek" dedi. 

Redfield, iki solunum enfeksiyonu kaynaklı salgının sağlık sistemlerine dayanılmaz bir yük bindireceğini söyledi ve ABD'de şu ana kadar bile 42 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini hatırlattı. Redfield, ABD'de federal ve eyalet yetkililerinin salgınla yaşanacak gelecek aylar için hazırlık yapması gerektiğini, evde kalma çağrıları hafifletirilirken sosyal mesafenin devam etmesi gerektiğini söyledi. 

"Yaz aylarında grip aşısı teşvik edilmeli"

Redfield aynı zamanda enfekte olan kişilerin tespitinin geniş çerçeveye yayılması gerektiğini ve temas eden herkesin takip edilmesinin şart olduğunu söyledi. 

Salgınla mücadele edildiği sürece Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin daha çok elemana ve kaynağa ihtiyacı olması gerektiğini söyleyen Dr. Redfield, ABD'de gelecek kışa hazırlık için yaz aylarından itibaren grip aşısı için harekete geçilmesi gerektiğini söyledi. Redfield, grip aşısının en azından grip kaynaklı hastaneye yatışların azaltılabileceğini söyledi.t24

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *