ANASAYFA arrow right Yaşam

Koronavirüs salgını ve ekonominin kötü gidişi sektörü olumsuz etkiledi

Koronavirüs salgını ve ekonominin kötü gidişi sektörü olumsuz etkiledi
YAYINLAMA: 27 Ekim 2020 / 21.03
GÜNCELLEME: 27 Ekim 2020 / 21.36
Ekonomik kriz nedeniyle İnşaat Mühendisleri arasında işsizliğin git gide arttığını belirten İnşaat Mühendisi Burkay Güçyetmez, meslektaşlarının sesi oldu. Güçyetmez’in Twitter da yaptığı paylaşımlara tüm Türkiye’den meslektaşları büyük destek vererek teşekkürlerini iletti.

İnşaat Mühendisleri arasında işsizliğin artmaya devam ettiğini ifade eden Güçyetmez, “Koronavirüs salgını ve beraberindeki ekonominin kötü gidişi her sektör gibi inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi. Dolayısıyla binlerce meslektaşımız bu süreçte işsiz kaldı. O nedenle meslektaşlarımıza yeni istihdam alanı açılmalı ve devletimiz en az 5 bin İnşaat Mühendisi alımı yapmalı” ifadelerini kullandı. 

İnşaat Mühendisleri yüksek puanlarla açıkta kalmamalı

Güçyetmez, toplum olarak başta konunun uzmanı olan İnşaat Mühendislerine gereken değerin verilmesinin önemine değinirken, “Bilimsel ve mesleki gerçeklikler önemsenmelidir. İnşaat Mühendisleri yüksek puanlarla açıkta kalmamalı, hakları olan atamalar gerçekleşmelidir. İnşaat Mühendislerine gereken değer verilmeli, bilimsel ve mesleki gerçeklikler önemsenmelidir. İnşaat Mühendisleri yüksek puanlarla açıkta kalmamalı, hakları olan atamalar gerçekleşmeli” dedi.

Yapı güvenliği ve depreme dayanıklı yapı üretilmesine ana unsuru olan İnşaat Mühendislerine her zaman ve her yerde ihtiyaç olduğunu vurgulayan Güçyetmez, “Kamunun ve ülkenin çıkarlarının gözetilmesinde, yurdun doğal kaynaklarının korunmasında, toplumun öncüsü olan İnşaat Mühendislerine özellikle de bu süreçlerde daha fazla ihtiyaç duyulmalı, bilgi ve birikimlerinden daha fazla faydalanılmalı” ifadelerini kullandı. 

İnşaat sektörü bu süreçte yara aldı

İnşaat Mühendisi Burkay Güçyetmez, konuşmasını şu şekilde devam ettirdi:
“Pandemi tüm dünyayı gibi ülkemizi de etkiledi. Özellikle inşaat sektörü bu süreçte büyük bir yara alırken, binlerce meslektaşlarımız ya işsiz kaldı ya da düşük ücretlerle çalışmak zorunda bırakıldı. Tabii ekonomik koşulların daha da ağırlaşmaya başladığı bugünlerde Gaziantep’te yüzde 20 olan işsiz İnşaat Mühendisleri oranının ilerleyen zamanlarda daha da artacağını kanısındayız.  Uzun zamandan beri kamu da İnşaat Mühendisi istihdamı olmazken, meslektaşlarımız iş için özel sektörün kapısını çaldı. Bu da yığılma olmasına neden oldu. Son zamanlarda ise Koronavirüs salgını nedeniyle işsizlik yine artışa geçti. Dolayısıyla devletin bu konuya el atması bir an önce yeni istihdam alanları açmalı veya alım yapmalı.” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *