ANASAYFA arrow right Güncel

Koronavirüs salgını döneminde kargo çalışanlarının iş yükü arttı

Koronavirüs salgını döneminde kargo çalışanlarının iş yükü arttı
YAYINLAMA: 14 Haziran 2020 / 19.43
GÜNCELLEME: 18 Haziran 2020 / 17.53
Koronavirüs salgını döneminde kargoların iş yükünün arttığını dile getiren TÜMTİS Gaziantep Şube Başkanı Mahmut Canyurt, “Bu süreçte dışarıya çıkmayanlar E-ticaret üzerinden alışveriş yapmaya başladı. Dolayısıyla bu da iş yoğunluğunda artışa neden oldu” ifadelerini kullandı.

Kargolarda iş patlaması oldu,

Türkiye’de normal sürecinin erken başladığını ifade eden Canyurt, normalleşme ile birlikte vaka sayılarında artış yaşandığının altını çizdi. “Üyelerimize her zaman sosyal mesafe, maske takılması ve diğer kurallara uyulması gerektiğini konusunda uyarılarda bulunuyoruz. 1 Haziran itibariyle işlerde normal işleyişine döndü. Şu anda herhangi bir sıkıntı yok, örgütlü olduğumuz kargolarda iş patlaması oldu. Neden; bu süreçte dışarıya çıkamayanlar E-ticaret üzerinden alışveriş yapmaya başladı. Dolayısıyla bu da iş yoğunluğunda bir artışa neden oldu” dedi.

Sektörde çalışanların bir an önce sendikamıza üye olmalarını bekliyoruz

Kargo çalışanların her zaman sahada çalıştığına dikkat çeken Canyurt, “Sağlık çalışanlarından sonra en riskli grup kargo çalışanlarıdır. Örgütlü olduğumuz işyerlerinde gerekli tedbirler alındı, ama örgütsüz çalışılan yerlerden hiçbir önlem alınmadı. Kargolarda ki çalışanların iş yükü devam ediyor. Örgütlü olduğumuz işyerinde çalışanlar emeğinin karşılığını sonuna kadar aldı. O nedenle bu sektörde çalışanların bir an önce sendikamıza üye olmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Sendikalaşmanın önündeki engeller kaldırılmalı

Sendikalaşmanın önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini, bu konuda atılması gereken tüm adımların atılmasını isteyen Başkan Canyurt, “Kurumlardaki yetkililer çalışanların E-devletini istiyor. E-devlet kişinin özelidir, hiç kimsenin istemeye hakkı yoktur. çalışanlar işten atılma ile terbiye ediliyorlar ve her şeye rağmen 12-13 saat çalıştırılıyorlar. Ülkeyi yönetenler bu sorunu çözmesi gerekiyor” diye açıklama yaptı. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *