ANASAYFA arrow right Ekonomi

Koronavirüs, kestane fiyatlarını yükseltti

Koronavirüs, kestane fiyatlarını yükseltti
YAYINLAMA: 22 Aralık 2020 / 20.33
GÜNCELLEME: 22 Aralık 2020 / 21.00
Kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yerini alan kestane tezgahlarda yerini aldı. Güzel görüntüsü ve kokusuyla insanları mest eden kestanenin kilosu 30, pişmiş kestanenin kilosu ise 60 liradan satılıyor.

Kış ayının habercisi kestane tezgahlarda satışa çıktı

Kış ayının habercisi olan kestane tezgahlarda satışa çıktı. Geçen yıl pişmemiş kestanenin kilosu 25, pişmiş kestanenin kilosu da 50 liradan satılırken, bu sene fiyatı artış durumda. Bu yıl pişmemiş kestanenin kilosu 30 liradan pişmiş kestanenin kilosu ise 60 liradan satışa sunuluyor. Fiyatların yüksek olması vatandaşların kilo yerine gram gram veya tane ile almasına neden olurken, fiyatların yükselmesinin Koronavirüs ile bağlantılı olduğunun altı çiziliyor.

Çiğ kestane 30 pişmiş kestane ise 60 liradan satılıyor

13 yıldan beri kestane sattığını söyleyen Coşkun Can, ilk kestanenin Ekim ayında piyasaya çıktığını 15 Nisan’a kadar da satışların devam edeceğini belirtti. “Geçen yıl çiğ kestane 20-25 lira iken bu sene 30 lira pişmiş kestane ise 50 liradan 50 liradan 60 liraya yükseldi. Koronavirüse iyi geldiği söylendiğinden pahalandı” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlarımız gram gram ya da en fazla yarım kilo alıyor

Can, “Tezgahlarımızdaki kestaneler Aydın ve Sinop’tan geliyor. Daha çok bu yerlerden geliyor. Fiyat pahalı olduğundan vatandaşlar geçmiş yıllara göre daha az alıyorlar. Satışlarımızın geçen yıla oranla azaldığını söyleyebiliriz.  Vatandaşlarımız gram gram ya da en fazla yarım kilo alıyor” şeklinde konuştu. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *