ANASAYFA arrow right Ekonomi

Koronavirüs çıkan fabrikada 700 işçiye 14 gün izin verildi

Koronavirüs çıkan fabrikada 700 işçiye 14 gün izin verildi
YAYINLAMA: 14 Mayıs 2020 / 20.15
GÜNCELLEME: 14 Mayıs 2020 / 20.54
Konuyla alakalı açıklama yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Pandemi ile mücadele Sağlık Bakanlığı koordinesinde yapılmaktadır.

OSB’de vaka görülen fabrikalarda filyasyon çalışması yapılıp ‘Temaslılar’ karantinaya alınmaktadır. 29 vakanın çıktığı fabrikada temaslıların dışında 700 çalışanın tamamına 03.05.2020 tarihinde 14 gün izin verilmiştir” dedi.

Vakaların artması tedbirlerinin yeteri kadar alınmadığını gösteriyor

Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tüm fabrikalarda çalışanlara Koronavirüs testi yapılması gerektiğini vurgulayan DİSK Gaziantep Bölge Temsilcisi Ali Güdücü, “Denetimsizlik ve ciddiyetsizlik Gaziantep’i bu noktalara getirdi” ifadelerini kullanırken, Türk İş Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Akif Sarıca, “Vakaların artması OSB’de Koronavirüs tedbirlerinin yeteri kadar alınmadığını gösteriyor. Vaka sayılarının artması endişe vericidir. Tedbirlerin genelgeler ve talimatlarda kalmaması lazım. Tedbirler anında uygulanmalı ve takip edilmelidir” dedi.

OSB’deki tüm fabrikalarda çalışanlara test yapılmalı

İşçilerin sokağa çıkma yasağında bile çalıştırıldığını kaydeden Güdücü, “Bir an önce OSB’deki fabrikalarda Koronavirüs yakalananlar acilen karantinaya alınmalıdır. Çok sağlıklı bir veri alamıyoruz. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tüm fabrikalarda çalışanlara Koronavirüs testi yapılmalıdır. Çünkü OSB’deki fabrikaların yeteri kadar denetlenmiyor. İnsanlar kural dışı, mesafesiz ve sosyal mesafe kurallarına uyulmadan çalışıyorlar. Özellikle işçileri taşıyan servislerde sosyal mesafe denen bir şey yoktur. Dolmuşlara yapılan denetimlerin işçi servislerine de yapılması gerekiyor. Dolayısıyla sonuç ortadadır” şeklinde konuştu.

İşçilerin çalışma ortamları Koronavirüsün yayılmasına neden oldu

Türk İş Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Akif Sarıca, “Koronavirüs salgınının ilk çıktığı zamanlarda servislerde ve fabrikalarda alınması gereken tedbirler konusunda uyarılarda bulunduk. Gelinen noktada söylediklerimizin ne kadar doğru olduğunu gördük. Çalışma ortamı ile ilgili bir komisyon kurulması önerisinde bulunmuştuk, ancak yapılmadı. İşçilerin çalışma ortamları Koronavirüsün yayılmasına neden oldu. Bu fabrikalarda çalışan emekçiler şehrin farklı noktalarında oturmaktadırlar. Dolayısıyla bu da riskin kentin her tarafa yayılmasına neden oluyor” diye açıklamada bulundu.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *