ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Körkün Köyü Belediye Başkanı konuşuyor: “Atatürk’ün devrim ve ilkelerini öğrenmek ve öğretmek herkesin görevidir...” 

Körkün Köyü Belediye Başkanı konuşuyor: “Atatürk’ün devrim ve ilkelerini öğrenmek ve öğretmek herkesin görevidir...” 
YAYINLAMA: 18 Ocak 2021 / 13.32
GÜNCELLEME: 18 Ocak 2021 / 13.32
Vali Muavini Ahmet Nedim Çetin: “Köy öğretmenlerinin görevi sadece dört duvar arasında çocukları yetiştirmek değil, köylülerimize rehber olmalı, problemlerinin çözümünde yardımcı olmalıdırlar...”

Ulu önder Atatürk'ün doğumunun 100. Yıl dönümü nedeniyle dün Körkün kasabası ve Göreniz (Bilek) köylerinde törenle Atatürk büfeleri açıldı. Törenlere Vali Yardımcısı Ahmet Nedim Çetin, özel idare müdürü Aydın Erçin, milli eğitim müdür yardımcısı Ali Osman Serger, merkez ilköğretim müdür İsa Gülşen, PTT merkez müdürü Hüsnü Ceylan, Burç, Arıl kasabaları belediye başkanları ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı. Her iki köyde de müstesna bir bayram günü yaşandı. Her taraf bayraklar ve Atatürk'ün vecizeleriyle donatıldı. Davul zurnalarla horanlar tepildi.

Büstün açışını yapan Ahmet Nedim Çetin Türk bayrağını katlayıp başına koyarak öptükten sonra: “Ulu önderimiz Atatürk'ün bir büstünü daha açmanın şeref ve mutluluğunu yaşıyoruz. Köylerde çalışan öğretmenlerin vazifesi dört duvar arasında sadece çocukları yetiştirmek değildir. Atatürk Devrim ve ilkelerini halkımıza öğretmek ve benimsetmektir. Köylülerimize rehber olarak onlara çeşitli yurt sorunlarının çözümlenmesinde, köy meselelerinin hallinde yardımcı olmaktır, Asıl görev budur.”

Bilekli köyündeki büstün açılış konuşmasında da A. Nedim Çetin şunları söyledi: “Ulu önder bizlere ulaşmak için hedefler göstermiştir. El ele gönül gönüle gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmak ve geçmek için çalışacağız.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *