ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Körfez Savaşı’nın etkisi halen sürüyor

Körfez Savaşı’nın etkisi halen sürüyor
YAYINLAMA: 18 Nisan 2021 / 17.03
GÜNCELLEME: 18 Nisan 2021 / 17.03
ABD’nin, Irakta saldırısının Türkiye’ye büyük zarar vereceğini anlatan Genel-İş 9. Bölge Başkanı Nihat Bencan, 1991’deki Körfez Savaşının unutulmaması gerektiğini belirtti. Bencan, aradan 11 yıl geçmesine rağmen krizin etkisinin halen devam ettiğini bildirdi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin, Ortadoğu’ya hakim olma çabasının içerisinde olduğunu, bu nedenle de Irak’a saldın hazırlığı içerisinde bulunduğunu söyleyen Bencan, “Böyle bir savaş Türkiye’yi çok büyük şekilde etkileyeceği, her yönüyle Amerika’ya bağlı olan ülkemizin sıcak savaşında içerisine çekilme ihtimalinin yüksek olduğu görülmekte. 1991 Yılında A.B.D. tarafından yapılan Irak operasyonun üzerinde 11 yıl geçmesine rağmen, hala izlerini ve Türkiye’ye getirdiği ekonomik ve sosyal sıkıntılarını yaşamaktayız.

Halende bu sıkıntıları bir süre daha yaşayacağız. Bu nedenle Irak’a ikinci bir müdahale içerisinde Türkiye’nin bulunması, ekonomimizi büyük tehlikelere sokacağı gibi, bölge de sıkıntı yaratacaktır. Operasyonun bedelini Türk halkı ödeyeceği düşüncesinden yola çıkarak Amerika’nın Irak’a karşı tutumunu tasvip etmiyoruz. Türkiye savaşın dışında olmalı. Her koşulda bu savaşın bedeli Türk halkına çıkacağı için savaş karşıyız. Onun için demokratik kitle örgütleri olarak Türkiye’nin savaşa girmemesi için demokratik kitlesel mücadelemizi göstereceğiz” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *