ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kooperatif yöneticileri yeterli bilgiye sahip değil

Kooperatif yöneticileri yeterli bilgiye sahip değil
YAYINLAMA: 22 Aralık 2022 / 17.30
GÜNCELLEME: 22 Aralık 2022 / 17.30
Sanayi ve ticaret bakanlığı teşkilâtlandırma Genel Müdürlüğü Başkontrolörü Ünsal Artur, kooperatif yöneticileri ve ortaklarının kooperatifçilik konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.

Artur, Gaziantep’te düzenlenen kooperatifçilik konulu toplantıda, kooperatif yöneticileri ve ortaklarının kooperatifçilik konusunda yeterli bilgi sahibi olmamaları nedeniyle bakanlığı ve yargının iş yükünü artıran anlaşmazlıklar yaşandığını vurguladı. Türkiye’nin değişik illerinde bilgilendirme ve eğitim amaçlı toplantılar düzenlediklerini kaydeden Artur, “Yaptığımız en önemli tespit, kooperatif yöneticileri ve ortakları kooperatifçilik konusunda yeterli bilgiye sahip değiller. Düzenlediğimiz toplantılarla bu eksikliği gidermeye çalışıyoruz” dedi.

Artur, Türkiye’de konut açığının her geçen yıl büyüdüğüne, çiftçi, esnaf ve sanatkâr gibi üretici kesimlerin ciddi sorunlarla karşı karşıya olduklarına dikkat çekerek, kooperatifçiliğin geliştirilmesinin yaşanan bu olumsuzlukların aşılmasına önemli katkı yapacağını ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *