ANASAYFA arrow right Ekonomi

Konutta peyzaj kadar mimari ve dekorasyonda önemli

Konutta peyzaj kadar mimari ve dekorasyonda önemli
YAYINLAMA: 18 Mayıs 2020 / 22.03
GÜNCELLEME: 18 Mayıs 2020 / 22.26
Gaziantep’te son yıllarda konut satışlarında peyzaj düzenlemesi kadar evin mimarisi ve dekorasyonu da ön plana çıkmaya başladı. Vatandaş konut alırken, peyzaj kadar evin mimarisine de dikkat ediyor

Konut satışlarında peyzaj kadar evin mimarisinin ve dekorasyonunun da önemli olduğunu söyleyen Emin Dekorasyonu’nun sahibi genç işletmeci Ferhan Altuğ, “Şu anda dairelerde dekorasyon olmaması eksiklik olarak görülüyor. Konutun mimarisini ve dekorasyonunu yapmayan müteahhit bir adım geriden gidiyor” şeklinde konuştu.

Koronavirüs, tüm ümitleri suya düşürdü

2020 yılından ümit olduklarını ancak Koronavirüsün tüm ümitleri suya düşürdüğünü anlatan Altuğ, “Koronavirüs tüm sektörleri etkilediği gibi bizim sektörümüzde etkiledi. Mimari veya dekorasyon lükse girdiğinden parası olan yaptırır, ama virüs nedeniyle insanlar bu lüks harcamadan vazgeçip temel ihtiyaçlarına yöneldi. İlerleyen zamanlarda Koronavirüs biterse mimari ve dekorasyon yeniden yükselişe geçecek. Ayrıca doların ateşinin düşmesi gerekiyor. Çünkü yerli ürünler bile dolar üzerinden satılmaya başlandı” dedi.

Yerli duvar kağıtları daha fazla tercih ediliyor

Yerli duvar kâğıtlarının daha fazla tercih edildiğini kaydeden Altuğ, “Yerli duvar kâğıtlarının tercih edilmesinin nedeni maliyet, daha kolay ulaşılabilir olmasıdır. Fakat hem görsellik hem de kalite olarak ithal duvar kâğıtlarının seviyesine ulaşamadılar. Doların yükselmesi duvar kâğıtlarının fiyatının yükselmesi anlamına geliyor. Yerli duvar kâğıtlarının satışı bile dolar üzerinden yapılıyor. Dolayısıyla doların artışı sektörü sekteye uğratıyor” ifadelerini kullandı.

Asma tavanları da duvar kâğıtları gibi her evin olmazsa olmazı arasında

Kaliteli duvar kâğıtlarının gramajından ve kabartmasından anlaşılacağını vurgulayan Emin Dekorasyon’un sahibi genç işletmeci Ferhan Altuğ, konuşmasına şöyle devam etti: “Bazı duvar kâğıtları fotokopi kâğıdı gibiyken, bazıları da halı yani işlenmiş gibidir. Asma tavanları da duvar kâğıtları gibi her evin olmazsa olmazı arasındadır. Tavan modellerinde eskiye bir dönüş söz konusudur. 5-10 yıl önceki modeller günümüzün trendleri haline geldi. Fiyatlarda yüksek olmasına karşın Gaziantepliler, zevkine düşkün olduğundan fiyatına bakmayıp yaptırıyorlar. Emin dekorasyon olarak, işimizi en kaliteli ve en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz ve yaptığımız işin her zaman arkasındayız. Önceliğimiz para değil, müşteri memnuniyetidir. Sektörümüzün en büyük sorunlarından biri de işin teslim edileceği tarihte işin teslim edilmemesidir. Ancak bizde böyle bir şey söz konusu değildir. İşi teslim edileceği tarihte mutlaka teslim ederiz.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *