ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Konut açığı belirleniyor

Konut açığı belirleniyor
YAYINLAMA: 06 Ekim 2021 / 13.55
GÜNCELLEME: 06 Ekim 2021 / 13.55
TOKİ ve Arsa Ofisi Uzmanları ile Uluslararası Nakliyeciler Derneği yetkilileri Gaziantep’e geldi. Hükümetin Acil Eylem Planı’nda yer alan konut açığı konusu kapsamında öncelikli olarak 19 ildeki konut açığını tespit etmek amacıyla temaslarda bulunan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Arsa Ofisi uzmanları GTO’yu ziyaret ederek Mehmet Aslan ve Mustafa Geylani’den konut sorunuyla ilgili bilgi aldı.

Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya Arsa Ofisi Şube Müdürü Ömer F. Yazgan. Toplu Konut İdaresi uzmanlarından Ayla Teker, H. Hüseyin Çelik, GTO İnşaat Meslek Komitesi üyeleri Ahmet Yağcı, Ünal Özdil, Arif Sözmen, Organize Sanayi Bölgesinden Cahit Nakıpoğlu, Cengiz Şimşek, Doğan Şerafettinoğlu, Hüseyin Ayık katıldı. Arsa Ofisi TOKİ uzmanlarına, konut sorunu ve dar gelirli ailelerin nasıl konut sahibi olabilecekleri konusunda bilgi verildi.

Mehmet Aslan, Gaziantep’in son yıllarda yoğun göç alan illerin başında geldiğini, dar gelirli aileleri konut sahibi yapabilmek için, kira öder gibi taksitli ve uzun vadeli satış modelinin daha yararlı olacağını belirtti. TOKİ uzmanları ise, toplantıda ele alınan görüşleri bir rapor halinde sunacaklarını ifade etti.

Kısa adı UND olan Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu üyeleri M. Hilmi Taner, Veli Bedir, Reşit Solak, Bölge Çalışma Grubu Başkanı Bereket Aslan da Gaziantep Ticaret Odası’nı ziyaret ederek nakliyecilerin sorunları hakkında GTO Başkanı Mehmet Aslan’a bilgi verdi.

Ziyaret sırasında uluslararası nakliyecilerin Ulaştırma Bakanlığı nezdinde yaptığı işlemlerin Gaziantep’te yapılabilmesi için Ulaştırma Bakanlığımın bir temsilciliğinin Gaziantep’te kurulması hususunda girişimde bulunulması kararlaştırıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *