ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

”Konukoğlu’nun artık bu partide yeri yok” 

”Konukoğlu’nun artık bu partide yeri yok” 
YAYINLAMA: 02 Haziran 2020 / 18.56
GÜNCELLEME: 02 Haziran 2020 / 21.44
DYP’liler istifa eden eski il başkanının bağevinde yedi, içti ve mücadele kararı aldı

DYP il başkanlığından istifa eden Cemal Altunbaş, feshedilen il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partililerle bir araya gelerek son gelişmeleri değerlendirdi. Cemal Altunbaş’ın bağevinde toplanan partililer, Milletvekili İbrahim Konukoğlu’na karşı cepheyi genişleterek, partide kalma ve mücadele etme kararı aldı. Muhalif kanatta bulunan eski parlamenter Feyzullah Yıldırır kendini hedef alan yeni il başkanı Sermet At ay ’a adeta ateş püskürdü…

DYP Gaziantep teşkilatında yaşanan sıkıntılar ve istifalardan İbrahim Konukoğlu’nu sorumlu tutan Cemal Altunbaş’ın bağevinde bir araya gelen muhalifler, mücadeleye devam kara-n aldı.

Toplantıya milletvekili adaylarından bazıları, İshaliye Belediye Başkanı Ahmet Öztürk, eski il başkanlarından Şevket Olcay, Ali İhsan Tahtacı, eski il ikinci başkanı Uzo Karayılan, eski ve yeni yönetim kurulu üyelerinden İrfan Ekici, Servet Tiryaki, Zülfü Caferoğlu, Mehet Duran, Ali Çiftçi, Ekrem Öztürkmen, Yusuf Türkmen, Şahinbey eski ilçe başkanlarından Kemal İncioğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile diğer ilçelerin başkan ve yönetim kurulu üyeleri, il genel meclis üyeleri katıldı.

Yaklaşık 100 kişinin bir araya geldiği toplantıda konuşan Altunbaş, daha önce kişisel olarak aldığı partiden ayrılma kararını bu toplantıyla iptal ettiğini belirterek, “Ben partide huzursuzluk çıkmasın, toplu istifalar olmasın diye istifa ettim. Fakat arkamdan ilçeler feshedildi. Bu yapılmamalıydı. Böyle olunca ben de ilk etapta istifa etmeyi düşündüğümü, bu karan-mı birlikte hareket ettiğim partililerle konuştuktan sonra vereceğimi açıklamıştım. Yaptığımız istişare toplantısında partililer devam yönünde görüş belirtti. 1983 Şartlarında olduğu gibi DYP’de bir nefer olarak bundan sonra da çalışmalarımız sürecektir. İl başkanı olduğum sıradaki taahhütlerimin takipçisi olacağım. Toplantımızdan, genel başkana ve parti teşkilatına sahip çıkma, partiyi büyütme karan çıkmıştır. Bu karara saygılı kalarak mücadeleye devam edeceğim” dedi.

Altunbaş, fesihlerin şık olmadığını, seçimle gelenlerin yine seçimle gitmesi gerektiğini vurgularken, “Bu demokrasinin gereğidir. Ancak bu kural ihlal edildi” dedi. Partinin aylık giderinin bir milyar olduğunu söyleyen Altunbaş, borçsuz teşkilat olmayacağı gibi devir sırasında da mutlaka borç bulunabileceğini söyleyerek, “Partiyi borçlu bırakmışım. Hayır son 5 aya kadar böyle bir sorun yoktu. Ne zamanki milletvekili teşkilatın feshinin cebinde olduğunu açıkladı, o günden bu yana kimse para vermedi, biz de soğuduk. Hatta 2-3 ay önce madem öyle, gelsin binanın kirasını kendisi versin demiştim. 5 Aydan bu yana partinin faaliyetleri askıya alındı. Buna rağmen telefon, elektrik gibi giderleri ben kendi cebimde n karşıladım. Biz bu görevi 2 yıl önce devralırken Konukoğlu’nun bıraktığı 1 milyar 750 milyon lirayı ödedik. Şimdi de bizim borcumuz varmış, olacak elbette” şeklinde konuştu.

Eski parlamenterlerden Feyzullah Yıldırır ise partinin emektarlarından biri olduğunu belirterek konuşmaya hakkı bulunduğunu söylerken şöyle konuştu: “Parlamenter olduğum dönemde Libya’ya düzenlenen bir toplantı sırasında Kaddafi Türkiye’ye hakaret ettiğinde onun üzerine yürüyen biriyim. Kimseden korkum yoktur. Konukoğlu’nun artık bu partide yeri yoktur. Değil birinci sıra, genel merkez onu sıralamaya bile koymaz. Teşkilatları feshederek bir yere gidilemez. Ön seçim olduğunda Konukoğlu kesinlikle seçilemez, zaten ön seçim korkusu da bu yüzden. Aynı şekilde Sermet Atay da yapılacak bir ön seçimde hiçbir yere seçilemez. Bizler bu partiliyiz, ama kızdığımızda çeker gideriz diyorduk, fakat öyle değil, gidemeyiz. El birliği ve bütünlüğü bozmadan mücadeleye devam etmemiz gerek. Elele verirsek partinin sahipleri olarak yetkili kurullara gelebiliriz. Delege olarak kimi yazarlarsa yazsınlar, biz mücadele ettiğimiz sürece bundan başarılı olacağız.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *