ANASAYFA arrow right Yaşam

Kontrolsüz mülteci akını, ülkenin başına büyük belalar açacak

Kontrolsüz mülteci akını, ülkenin başına büyük belalar açacak
YAYINLAMA: 28 Temmuz 2021 / 21.28
GÜNCELLEME: 28 Temmuz 2021 / 21.29
CHP Şehitkamil Meclis Üyesi ve DİSK Gaziantep Bölge Temsilcisi Ali Güdücü, günlük 15 bin Afganlının yasa dışı yollarla ülkeye giriş yaptığını vurguladı

Türkiye’nin mülteci akınına uğradığını açıklayan Güdücü, “Savaş bittiğinde Suriyeliler ülkelerine dönecekler dediler, ancak hiçbiri dönmedi, sadece kendi ülkelerinde bayram tatillerini yapıp yeniden ülkemize dönüyorlar. Her gün 15 bin Afganlı’nın Türkiye’ye girmesi ülkenin DNA’sının değişmesi anlamına geliyor” dedi.

Ülkenin DNA’sı değişecek

Güdücü, kentimizde uyuşturucunun ve fuhşun sat safhaya ulaştığına dikkat çekerken, Gazianteplilerin rahat bir şekilde sokakta gezemediklerini belirtti. “Çarşıda adres sorulduğunda ‘Ben yabancıyım, ben Suriyelim ben Afgan’ım’ diyebiliyor. Devletin bile kaç Afganlının ülkeye giriş yaptığı konusunda hiçbir bilgisi yoktur. Çünkü yasal bir giriş yok. Bu insanlar yasa dışı bir şekilde tır ve kamyonlarla sınıra bırakılıp, daha sonra para karşılığında yeniden tır ve kamyonlarla ülkenin dört bir tarafına bırakıyorlar. Kontrolsüz mülteci akını hem Türkiye’nin hem de Gaziantep’in başına büyük belalar açacak” uyarısında bulundu.

Milyonlarca insan geçim sıkıntısı yaşıyor

Ülke ekonomisinin çok kötü olduğunu ve her geçen günde kötüye doğru gittiğini ifade eden Güdücü, “Milyonlarca insanın gerçek anlamda geçim sıkıntısı yaşadığını, alım güçlerinin düştüğünü görüyoruz. Geçen ay elektriğe yüzde 15 ve doğalgaza yüzde 12 zam yapılırken, emekliye yüzde 8 zam verilmesi çok acı bir durumdur. Örneğin; yeni işe başlayan birisi deneme süresinden daha sonra ise asgari ücrete aile, çocuk, akaryakıt, gıda gibi birçok sosyal haklar eklenir. Ancak birçok işçi bundan yararlanmadığı gibi ülke şartlarında dört kişilik bir aile asgari ücret ile geçinemez, geçinmesinin mümkünatı ve imkânı yok” ifadelerini kullandı.

Salgına rağmen turizm alanlarının dolup taştığını kaydeden Güdücü, turizmin canlanmasının suni bir olay olduğunun altını çizdi. “İnsanlar çok fahiş fiyatlarda tatil yapmak zorunda kaldılar. 200 liralık yerler 1000 liraya yükseldi. Kısacası fırsatçılık yapıyorlar. Olan yine vatandaşa oluyor. Devletin bu konuya el atması ve gerekli denetimleri yapması lazım” değerlendirmesini yaptı.

Gelir adaletsizliği artıyor

Ülkede gelir adaletsizliğinin arttığını söyleyen CHP Şehitkamil Meclis Üyesi ve DİSK Gaziantep Bölge Temsilcisi Ali Güdücü, konuşmasını şu sözcüklerle sürdürdü: “Birileri binmek için uçak beğenmezken, birileri de dolmuşa binecek para bulamıyor. Gelir bölüşümü ve yoksulluk göstergelerinde 2019 yılında yaşanan ve TÜİK verilerine yansıyan kötüleşme 2018 Ağustos ayında başlayan ve 2019’da da etkileri devam eden ekonomik krizin sonuçları olarak okunabilir. Bu verilerin 2020 yılını, dolayısıyla pandemi nedeniyle yaşanan geçim sıkıntılarını yansıtmadığının altını tekrar çizmek gerekir. 2020 yılı gelir bölüşümü ve yoksulluk göstergelerinin daha da olumsuz olması sürpriz olmayacaktır. Öte yandan beyana dayalı olarak saptanan gelirlerde işverenlerin vergi kaygısı nedeniyle gelir beyan etmede daha isteksiz oldukları, buna karşın tevkifat yoluyla vergilendirilen işçilerin gelir beyanlarının ise daha gerçeğe yakın olduğu dikkate alınmalıdır. Bu durum gelirin fonksiyonel dağılımının açıklanandan daha da kötü olabileceğini göstermekte.” Hüseyin Karataş

 1 
Türkiye’nin başı çok büyük bir belada. Akın akın sınırdan Türkiye’ye gelen Afganlılar’ın arasında hangi terör guruplarının olduğunu bilmiyoruz. Rusya, dün yaptığı açıklamada, IŞİD’li teröristlerin Afganistan’a geçmeye başladığını açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *