ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kömürün tonu 6500 liradan, meşe odunu ise 12 bin liradan satılıyor

Kömürün tonu 6500 liradan, meşe odunu ise 12 bin liradan satılıyor
YAYINLAMA: 22 Haziran 2022 / 13.50
GÜNCELLEME: 22 Haziran 2022 / 13.50
Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamalardan öğrenildiğine göre bu yıl şehrimize 35 bin 700 ster odun, 16 bin ton da kömür tahsisi yapıldı. Ayrıca vatandaşlar tarafından serbest piyasadan alınarak şehrimize getirilen 39 bin ster odun da taşıma ücretleri üzerine ilave edilerek satılıyor. Piyasada odunun tonunun 14-16 bin lira arasında satıldığı bildiriliyor.

İlgililer vatandaşların kış bastırmadan odun ve kömür ihtiyaçlarını temin etmelerini, yağmur ve soğuğun bastırması halinde doğacak izdihamdan dolayı vatandaşların güçlük çekecekleri ifade ediliyor.

Gelen odunların büyük bir bölümü satıldı. Şimdilik belediye tanzim satışı depolarında 1000 ton odun kaldı. Müracaat ederek sıraya girenler bu odundan yararlanılabilecek. Bitmesi halinde piyasadan satın almak zorunda kalınacak.

Silopi ve Şırnak ocaklarından getirtilen kaliteli kömür konusunda şimdilik bir sıkışıklık yok. Havaların aniden soğuması durumunda da sıkıntı çekilmeyecek. Sadece tartı işlerinde güçlükle karşılaşılacak ve vatandaşın daha da kömür alma imkânı bulunmayacak, ilgililer bu sıkışıklığın olmaması için vatandaşların şimdiden kömürünü almakta acele etmesini istiyor.

Şehrimizde geçen yıl kömürün tonu önce 4500 liraya, daha sonra ise 5200’liraya satılmıştı. Odunun tonu ise tevzi satışlarında 7000 lirayı geçmemişti. Bu yıl fiyatların artmasına akaryakıt zamlarının ve taşıma ücretlerinin artmasına neden olduğu bildirildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *