ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kömür satışı hızlandı

Kömür satışı hızlandı
YAYINLAMA: 05 Şubat 2023 / 16.17
GÜNCELLEME: 05 Şubat 2023 / 16.17
Havaların soğuması ile birlikte odun kömür satışlarında hareketlilik yaşanıyor. Son iki günden bu yana havaların yağışlı olması kışlık yakacaklarını temin etmeyen vatandaşları harekete geçirdi.

Rus ve Afrika linyit kömürleri peşin 270 milyon liradan satılırken, kalorifer kömürü 170 dolara satılıyor.

Son üç gün içerisinde kömür talebinde yoğunluk yaşadıklarını belirten Harun Yıldız, yaz boyunca cazip ödeme şartları ile kömür satışı yaptıklarını, bir çok müşterinin beş taksitle kömür aldığını söyledi ve bu uygulamanın halen sürdüğünü belirtti. Çevre müdürlüğü tarafından satışına izin verilen Afrika ve Rus kömürünün peşin 270 milyon, 5 taksitle ise 300 milyon liraya satıldığını belirten Yıldız, “Bu kömürün dışında Kok ve Cizre gibi kömürlerin satışı ve kullanılması yasak. Bu kömürleri kullanan vatandaşlarımız tespit edildiğinde çevre müdürlüğü yetkilileri tarafından hava kirliliğine neden oldukları için para cezasına çarptırılıyor” diye konuştu.

Sobaya göre kömür alınmalı

Rus linyitinin kalori oranı bakımından çok yüksek olduğunu ve Kovalı sobalara zarar verdiğini bu kömürün daha çok tuğla sobalarda kullanılması gerektiğini belirten Yıldız, “Kovalı sobalar da Rus kömürüne göre kalori bakımından daha düşük olan Afrika’nın kullanılması gerek. Bu kömür aynı zamanda uyuyan soba olarak nitelendirdiğimiz ve istenildiği zaman yanmayı durdurulabilen sobalarda kullanılabilir. Sobaya göre kömür alınmadığı takdirde tüketici zor durumda kalır. Bizden kömür alan müşterilerimiz kış içerisinde sobalarını değiştirdikleri takdirde kömürlerini, sobalarına uygun kömürle değiştiriyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *