ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Komşunuz aç kalacak

Komşunuz aç kalacak
YAYINLAMA: 06 Mayıs 2022 / 14.45
GÜNCELLEME: 06 Mayıs 2022 / 14.45
Tekel işçisi el açtı

Tekel işçileri, özelleştirmeyi protesto etmek amacıyla Mehmet Paşa Camisi önünde toplanıp cuma namazına çıkan vatandaşlara el açtı. Cuma namazı öncesinde Mehmet Paşa Camisi önünde toplanan tekel işçileri, özelleştirmeyi protesto etmek için kefen giyerek dilendi.

Toplanan parayı cami vakfına bağışladılar

“Komşunuz aç kalacak, aç işçiye sadaka” diye dilenen işçileri cuma namazından çıkan esnaf toplam 11 milyon TL sadaka verdi. İşçiler parayı daha sonra cami vakfına bağışladı. “Vatan memlekettir vatan satılmaz” yani işçiler, vatansız insanların yersiz yurtsuz kalacağını, tekel işçilerinin de sokağa atılmak istendiğini savundu.

Oynanan oyun hep aynı

Tekel’in satılmasının da ABD’nin güdümündeki hükümetin dayatması olduğunu ileri süren Tek Gıda İş Sendikasından Ali Gökdemir, “Bizim kaderimiz esir alınan 11 askerimizle aynı. Askerlerimiz de bu ülke yok sayılarak esir alınmıştır. Tekeli de satarken, Tekel’in ülke ekonomisine kattığı yüzde beşlik bir gelir ve güç yok sayılıyor. Tekeli vatanları kabul eden insanlar yerlerinden yurtlarından atılıyor. Kendi ülkemizden bir başkasını dağıtması ile bir bakıma uzaklaştırılıyoruz. Sonra bizim olan bu yeri, hak etmeyen dış güçlere satacaklar, bir şekilde dış güçler tekeli ele geçirecekler” diye konuştu. Sloganlar eşliğinde Cuma namazı çıkışına kadar eylemlerini sürdüren işçiler sessizce dağıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *