ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Komisyon, meclisi zan altında bırakıyor

Komisyon, meclisi zan altında bırakıyor
YAYINLAMA: 03 Ocak 2023 / 13.02
GÜNCELLEME: 03 Ocak 2023 / 13.02
Şehitkamil Belediye Meclisi İmar Komisyonu üyeleri ile, Başkan Mehmet Bozgeyik arasında tartışma yaşandı.

Bozgeyik, İmar Komisyonu üyelerinin, 37 kişiden oluşan Meclisi zan altında bıraktığını belirtirken, İmar Komisyonu başkanı Ökkeş Gürsoy, “Bizim alnımız açık. Bir bildiğiniz varsa açıklamaya davet ediyoruz” dedi.

58 kişinin itirazı meclisi karıştırdı

Şehitkamil belediye Meclisi, dün üçüncü kez olağanüstü gündem maddeleri için toplandı. Gündemin ilk maddesi Güvenevler mahallesi 22K-4a, imar paftalarında 05.11.2002 tarih ve 52 sayılı tadilata itirazlar ve tahsis hakkındaki madde oylamaya sunuldu ve hazır olmadığı için ertelenmesine karar verildi.

İbrahimlideki revizyon imar planları meclisi karıştırdı

İbrahimli ilave ve revizyon imar planlarına itirazlar hakkındaki madde okunduğunda, Bozgeyik, meclis üyelerini bilgilendirme gereği duyduğunu belirtirken, “Şu ana kadar şeffaflığıyla dikkat çeken meclisimiz bugüne kadar eşi görülmemiş bir olayla karşılaşmıştır. Planlama, imar müdürlüğünden ayrı yapılıyor. Bu planlamaya 58 itiraz var. 58 itirazı görüşebilmek için epey zaman ayırdık. 58 itirazı olan imar değişikliğinde teknik eleman ve beş meclis üyesi arkadaşımız var. Bugüne kadar şaibe altında kalmadık. Bu olay yalnız İmar Komisyonu‘nun değil, 37 kişinin sorumluluğundadır. Benim belediyemde hazırlanmayan, benim imar müdürümün, benim planlayıcımın haberdar bile olmadığı imar komisyonu kararına ittifak olmam” dedi. İmar Komisyonu‘nun kararına itiraz eden Bozgeyik, meclis görüşmelerine 15 dakika ara verdi. 15 dakikalık ara yarım saati aştıktan sonra meclis yeniden toplandı ve yoklama yapıldı.

Yarım saatlik ara uzlaşma getirmeyince meclis ertelendi

Meclis üyeleri, grup odalarına çekilip uzunca bir süre kendi aralarında kararı gözden geçirdikten sonra yeniden başlayan oturumda gerginlik ve tartışma bitmedi.

Yeniden söze başlayan ve “Meclisimi bilgilendirmek istiyorum” diyen Bozgeyik, “58 vatandaş mağdur edildi. Komisyonda görüşüldü. Ancak İmar Komisyonu üyeleri, bugüne kadar eşine rastlanmayan bir tarzda komisyon toplantısı yaptı. İmar müdürümüz, planlamacımız, kendileriyle görüştü ve tek tek bilgi verdi. Ancak İmar Komisyonu, imar müdürümüze, bilgi verdi. Ondan sonra ezbere hareket etti. Komisyon, kararı hakkında ne planlamacıma ne de imar müdürüme bilgi verdi. Ben belediye başkanıyım imar müdürüne soruyorum, imar müdürünün haberi olmadığı için bana da bilgi vermiyor” diye İmar Komisyonu’nun tutumunu eleştirdi.

Bozgeyik, İmar Komisyonu’nun kararına katılmadığını belirtince, imar komisyonu üyeleri ve bir grup meclis üyesi Bozgeyik‘in bu davranışına tepki gösterdi. Mecliste tartışmalar başlayınca Bozgeyik ayağa kalkıp, oturumun 29 Eylül’e ertelendiğini söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *