ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kölelik Yasası çıkartılıyor

Kölelik Yasası çıkartılıyor
YAYINLAMA: 25 Temmuz 2022 / 14.18
GÜNCELLEME: 25 Temmuz 2022 / 14.18
Çalışanların ve halkın büyük bir kısmının, yerli ve yabancı sermaye tarafından yönlendirilen bir hükümetin tehdit ve baskısı altında olduğunu ileri süren Tek Gıda İş Sendikası Şubesi Başkanı İzzet Özcan, “Bunun sonucu olarak, bir yandan iş yasaları adı altında kölelik yasaları çıkarılıyor, devletin en verimli işletmeleri peşkeş çekilerek, çalışanları sokağa atılıyor. İş güvenliği kuşa çevriliyor” dedi.

Banka hortumcuların keyfine diyecek yok

Hükümetin uygulamalarını eleştiren Özcan, yeni yasa ile sigortasız işçi çalıştırmak, kaçak işçilik, taşeronluğun yasalaştırılacağını belirtti. Özcan, “İşsizlik çağı gibi büyüyor, insanlar açlık ve çaresizlik içinde kıvranıyor. Bu sorunlara kulak tıkayan hükümet, öte yandan IMF, Dünya Bankası, Amerika ve işbirlikçilerini memnun etmek için ne gerekiyorsa yapıyor. Tekelci burjuvazinin, hayal ihracatçının, vergi kaçakçılarını, banka hortumcularının, kısacası vatana ihanet eden, halkı sömüren, işçiyi gözünü kırpmadan, sokağa atanların keyfine bir diyecek yok” dedi.

Tekel tütün ve üzüm yetiştiricilerin tek güvencesi

Tekel’in milli bir kurum olmakla beraber, milyarlarca dolarlık kaynak yaratan, bünyesinde 30.000 işçi ve memur çalıştıran, tütün, üzüm ve anason yetiştiricilerinin tek güvencesi ve alıcısı olduğunu belirten Özcan, “Böyle bir kurumu satmaya kalkıyorlar. Tekel sizin babanızın malı değildir. Tekel bizim, işimiz, aşkımız ulusal onurumuz ve bağımsızlık sembolümüzdür. Atalarımızın yadigârdır. Canımız pahasına da olsa sattırmayacağız. Halkımızın da bize her konuda olduğu gibi, tekinin satılmaması için yardım ve desteğini esirgemeyeceğine güveniyoruz. Gelin toplumsal sermayemizin yok edilmesine izin vermeyelim. Ülkemizin yarınlarının teminatı olan en değerli varlıklarımızın yok pahasına satılmasına göz yummayalım. Bu büyük özelleştirme harekatını elbirliğiyle durduralım” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *