ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kolejtepe’de 50 blokluk memur mahallesi kurulacak

Kolejtepe’de 50 blokluk memur mahallesi kurulacak
YAYINLAMA: 17 Ekim 2022 / 16.16
GÜNCELLEME: 17 Ekim 2022 / 16.16
Az gelişmiş bölgelere tanınan imkanlardan biz de yararlanıyoruz

Bir süre önce yaptığımız yayınlarda hükümet tarafından alınan olumlu kararları yazmıştık. Alınan karar gereğince Güney, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki iller az gelişmiş bölgeler olarak tespit edilmişti. Azgelişmiş bölgelerdeki illerin, gelişmiş bölgelere ulaşması, devletin imkanlarından tüm yurdun eşit şekilde yararlanmasını sağlamak amacıyla Güney, Güneydoğu Anadolu bölgesinde gerçekleştirilen yatırımların bütçelerinin harcanmasında kolaylıklar sağlandı. Ödenekler zaman kaybedilmeden illere ulaştırıldı. Maliye Bakanlığı da alınan kararlar doğrultusunda azgelişmiş bölgelerdeki yatırımların ödeneklerini kısıtlamadan ve hiçbir kayda tabi tutmadan gönderiyor.

Az gelişmiş bölgede bulunan Diyarbakır’a bir memur mahallesi kurulması için bu yıl çalışmalara başlandı. Gaziantep’e de memur mahallesi kurulması için girişimlerde bulunuldu. Programa alındığı takdirde 1984 yılı içinde Kolejtepe Mahallesi’ndeki 4000 metrekarelik hazineye ait arsada 50 blokluk bir memur mahallesi kurulacak.

Memur mahallesinde yaptırılacak evlerde memurlar oturacak. Böylece Gaziantep’e gelen memurların konut sorunu olmayacak. Kiralık ev bulabilmek için kapı kapı gezmeyecekler. Gaziantep’teki tüm memurları barındıracak olan memur mahallesinin gerçekleşmesi halinde kiralarda büyük bir düşüş olacağı, kiralık ev arayanların kolaylıkla ihtiyaçlarını karşılayacak evi bulacaklarını ifade ediyorlar.

1983 yılında ele alınan fakat gerçekleştiremeyen memur mahallesinin 1984’te mutlaka gerçekleşmesini sağlamak amacıyla yoğun bir çalışma yapılması, ilgililerin konu üzerinde hassasiyetle durması bekleniyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *