ANASAYFA arrow right Sağlık

Kök hücre uygulamaları çok sıkıntılı bir süreçte

Kök hücre uygulamaları çok sıkıntılı bir süreçte
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.22
Gaziantep Üniversitesi ve Kök Hücre ve Hücresel Tedaviler Derneği iş birliğinde düzenlenen Kök Hücre Bölge Toplantılarının ikincisi Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Oditoryum’unda gerçekleştirildi.
Gaziantep Üniversitesi ve Kök Hücre ve Hücresel Tedaviler Derneği iş birliğinde düzenlenen Kök Hücre Bölge Toplantılarının ikincisi Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Oditoryum’unda gerçekleştirildi.
Kök hücre ve immünmodülasyon, diş hekimliği için deneysel kök hücre tedavileri, kök hücrenin evrimsel gelişimi gibi konuların konuşulduğu toplantının açılış konuşmasını yapan, hekimlerin hastaların sıkıntılarını gideren ancak bunu yaparken etik sınırlar içerisinde hareket eden kişi olması gerektiği vurgulandı.
Gaziantep Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kıvanç Güngör ise konuşmasında, “Toplantının organizasyonunda hem bize destek veren hem de yol gösteren Sayın Rektörüm Prof. Dr. Ali Gür’e, Rektör Yardımcım Prof. Dr. Avni Gökalp’a, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Zeki Çelen’e, bu lojistik imkânları dar zamanda en iyi şekilde önümüze koyan Başhekimimiz Doç. Dr. Suat Zengin’e ve katılım gösteren bütün hocalarıma teşekkür etmek istiyorum. Bu toplantıda bu işe çok emek vermiş bir konuşmacı grubu var. Toplantı ile ilgili yola çıkarken Sayın Rektörümle birçok konuyu istişare ettik. Bilindiği üzere multidisipliner araştırma merkezimizin son hazırlıkları tamamlanmak üzere. Bu araştırma merkezinde kök hücre ve bununla ilişkili olan temel tıp uygulamaları pilot rolde olacak ve böylelikle multidisipliner bir yaklaşım gösterebileceğiz. Ülkemizde ve dünyada kök hücre uygulamaları çok sıkıntılı bir süreçte. Bazı etik problemler nedeniyle klinik sonuçlara tam olarak erişemiyoruz. Bu toplantı; kök hücre ile ilgili sıkıntıların yaşanmaması için, bundan sonraki nesillere sağlıklı aktarılabilmesi için hem iletişim anlamında hem de bilimsel platform anlamında hepsini bütünleyici bir şekilde kafamızın bir köşesinde derli toplu tutabilmemiz için şart olan bir toplantıydı. Bu nedenle toplantıya katılan tüm hocalarıma, konuşmacılara minnet ve şükranlarımı iletiyorum” ifadelerine yer verdi.
İl dışından çok sayıda katılımın olduğu ve yoğun ilgi gören toplantıya, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Avni Gökalp, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Zeki Çelen, Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Suat Zengin, Kök Hücre ve Hücresel Tedaviler Derneği yönetim kurulu, üyeleri, birçok sayıda doktor ve öğrenci katıldı. Haber Merkezi
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *