ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Koçer: Artık bedel ödemek istemiyoruz

Koçer: Artık bedel ödemek istemiyoruz
YAYINLAMA: 22 Aralık 2022 / 17.32
GÜNCELLEME: 22 Aralık 2022 / 17.32
Özince Gaziantep Sanayi Odası‘nı ziyaret etti

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ve genel müdür yardımcısı GSO’yu ziyaret etti. Gaziantep’in Anadolu sanayileşmesinin yüz akı olduğunu söyleyen Nejat Koçer, “Finans sektöründeki çok sert ve hızlı reformlar kredi olanaklarını azaltınca, üretim ve ihracat etkileniyor” dedi.

Mevduata güvence dolandırıcılara güvence kaynağı olmamalı

Koçer, “Mevduata güvencenin, Türkiye’de dolandırıcılara güvence olması kabul edilemez. Artık bedel ödemek istemiyoruz. Bizler çay kaşığı ile küçük küçük paralar kazanıp büyümeye çalışırken, Türkiye’yi dolandıranlar kepçe-kazan ile götürüyor. Mevduat garantisinin kalkması ile İş bankasının kıymeti daha da artacak. İş Bankası Genel müdürlüğünün mevduat güvencesi kötülüklerin anasıdır açıklamasına aynen katılıyoruz. Özellikle KOBİ kredilerinde enflasyon ve faizlerde göz önüne alınarak vadelerin uzatılmasını istiyoruz” dedi.

Tüm kredilerde lider durumundayız

Tüm yurtta en fazla teşkilata sahip olan bankanın kendileri olduğunu söyleyen İş Bankası Genel müdürü Ersin Özince, “Kriz dönemlerinde kredi portföyümüzün arkasında durmamız büyüklüğümüzün göstergesi olsa gerek. Tüm kredilerde ekonomik göstergelere göre yine de bir daralma görülüyor. Banka olarak kredi kartları dışında tüm krediler de lider durumdayız. Özellikle KOBİ’lere İş Bankası %4 lük faizlerle kredi verdi. Yine KOBİ’lere yönelik sabit faiz uygulaması yaz başlarında uygulamaya konuldu, şimdi de düşük ve uzun süreli kredi sunmaya çalışıyoruz. Ekonomik göstergeler ve faizlerin hızla düşüşü uyguladığımız kredilerin vadesinde ve faiz oranında etkili olacaktır. Para ve sermaye piyasada sağlıklı yatırım için her işi erbabına şeffaf şekilde yapılmalı” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *