ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Koçak: “Türkiye her şeyini Atatürk ve ilkelerine bağlılığına borçludur

Koçak: “Türkiye her şeyini Atatürk ve ilkelerine bağlılığına borçludur
YAYINLAMA: 08 Eylül 2020 / 21.25
GÜNCELLEME: 08 Eylül 2020 / 21.25

Atatürk'ün büstünün açılış törenine Vali Fikret Koçak, Garnizon ve Sıkıyönetim Komutan yardımcısı Tuğgeneral Şebabettin Balkan, Danışma Meclisi üyesi Dr. Mehmet Akdemir, Emniyet Müdürü Rıfat Ercan, doktorlar, sağlık koleji öğrencileri, hemşireler ve kalabalık bir halk kitlesi katıldı.

Törene İstiklâl Marşının çalınıp söylenmesiyle başlandı. Atatürk ve şehitlerimiz için yapılan saygı duruşundan sonra doğumevi baştabibi Dr. Şükrü Keçeç bir konuşma yaparak Atatürk' ün ilme ve tıp adamlarına verdiği değeri dile getirerek “Ulu önderimiz Atatürk 'e layık olmaya çalışacağız. Bunun için söz veriyoruz” diye sözlerini tamamladı.

Daha sonra konuşan Vali Fikret Koçak ise:

“Bu milleti, devleti yıkmak isteyenler önce Atatürk'e ve ilkelerine saldırdılar. Bağımsızlığımızın temeli olan Atatürkçülüğü yıkmak istediler. Sonuçta hüsrana uğradılar, uğrayacaklardır da Türkiye her şeyini Atatürk devrim ve ilkelerine bağlılığa borçludur. Bunu herkes bilmelidir. Sadece Atatürkçülüğü öğrenmek yetmez, bunu herkes birbirine öğretmek mecburiyetindedir.

Sayın Devlet Başkanımızın yaptığı konuşmada belirttiği gibi, suç işleyenler Atatürkçülüğü bilmediklerinden bu yola tevessül etmişlerdir. Onlar da kendilerine Atatürkçülüğü öğretmeyenlerin niçin cezalandırılmadığını soruyorlar. Atatürk ve devrimlerini öğretmeyenler de suçlu değil midir? Milli birlik ve beraberliğimizin temeli Atatürkçülüktür. Bu anıtın yapılmasında ve hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederim.”

Daha sonra Sağlık Koleji öğrencileri tarafından marşlar söylendi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *