ANASAYFA arrow right Sağlık

Koca: Vakaların yüzde 40’ı İstanbul’da

Koca: Vakaların yüzde 40’ı İstanbul’da
YAYINLAMA: 23 Ekim 2020 / 15.03
GÜNCELLEME: 23 Ekim 2020 / 15.03
Sağlık Bakanı Koca “İstanbul’da vaka sayısı Türkiye genelinin yüzde 40’ına, Ankara’nın 5 katına ulaştı” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında İstanbul’da vaka sayısının Türkiye genelinin yüzde 40’ına, Ankara’nın ise 5 katına ulaştığını söyledi.

Twitter hesabından iki ayrı mesaj paylaşan Koca, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, bakan yardımcıları, il sağlık müdürü, saha koordinatörleri ve başhekimlerle birlikte, salgının İstanbul’daki seyrini masaya yatırdıklarını söyledi.

Devam eden vaka artışlarına karşı alınacak tedbirleri kararlaştırdıklarını ifade eden Koca, şunları dedi:

“İstanbul’da vaka sayısı Türkiye genelinin yüzde 40’ına, Ankara’nın 5 katına ulaştı. Temaslı taramasını, test sayısını artırdık.

“Salgınla mücadelede, şu an sizlerin uyacağı tedbirlerden daha güçlü bir silahımız yok. Maskenin önemi arttı. Ve en çetin sınavı kalabalığa karşı vereceğiz.”

İmamoğlu davet edilmedi

Söz konusu toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise davet edilmedi.

T24’ten Gözde Yel’in haberine göre, İBB kaynakları Ekrem İmamoğlu'nun toplantıdan haberinin dahi olmadığı ve Bakan Koca'nın sosyal medya paylaşımından öğrendiğini söyledi.

Bir buçuk ay önce “Ankara, İstanbul’un 2 katı” demişti

Fahrettin Koca, bundan bir buçuk ay önce, 2 Eylül’de yaptığı açıklamada Ankara’daki vaka sayısının İstanbul’un iki katı olduğunu söylemişti.

Koca, o açıklamasında İstanbul'da, Trakya'da ve Ege Bölgesi'nde ciddi bir artış olmadığını, ülke genelinde durumun genel olarak kontrol altında olduğunu ifade etmişti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *