ANASAYFA arrow right Sağlık

Koca: 29 Temmuz'dan bu yana ağır hasta sayımız 8 kat arttı, vefat eden sayısı 8 kat arttı

Koca: 29 Temmuz'dan bu yana ağır hasta sayımız 8 kat arttı, vefat eden sayısı 8 kat arttı
YAYINLAMA: 19 Kasım 2020 / 13.54
GÜNCELLEME: 19 Kasım 2020 / 15.27
Sağlık Bakanı Koca, testi pozitif çıkmasına rağmen “semptomu yok” denilerek “hasta” sayılmayan kişilerle ilgili “29 Temmuz'dan bu yana ağır hasta sayımız 8 kat arttı, vefat eden sayısı 8 kat arttı. Evde semptomu olmayanın sayısı mı sizin için önemli?" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda soruları cevapladı.

Beş haftadır tarama yaptıklarını ve bun dönemde influenza’ya rastlamadıklarını söyleyen Koca, 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacağını duyurdu:

“Önümüzdeki günlerde, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alıyoruz."

Covid-19 aşı çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Koca, Çin’in geliştirdiği Covid-19 aşı adayından Aralık ayında 10 milyon adet alınabileceğini, bu sayının Ocak ayında iki katına çıkabileceğini söyledi.

Koca, Pfizer aşısının Aralık ayında ruhsat alamama ihtimalinin yüksek olduğunu, o nedenle bu aşı adayının Aralık’a yetişmeyeceğini tahmin ettiğini belirtirken, önümüzdeki yıl bu aşıdan 25 milyon adet alınması için görüşmeler olduğunu belirtti.

Koca, yerli aşının da Nisan 2021’de devreye girebileceğini ifade etti.

Grip aşısı konusuna da değinen Koca, Türkiye'nin geçen yıl yaptığı grip aşısı tedarikinin 1 milyon 300 bin olduğunu, 1 milyon 100 bin aşı yapıldığını, bu yıl da 2.3 milyon aşı tedarik edildiğini ve şu ana kadar 600 bin kişiye grip aşısı yapıldığını söyledi.

Koca, günlük Covid-19 verilerinde, test sonucu pozitif çıkmasına rağmen “semptomu yok” denilerek “hasta” olarak sayılmayan kişilerle ilgili olarak da “29 Temmuz'dan bu yana ağır hasta sayımız 8 kat arttı, vefat eden sayısı 8 kart arttı. Evde semptomu olmayanın sayısı mı sizin için önemli?" dedi.

Sadece semptom gösterenler sayılıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 30 Eylül 2020 akşamı düzenlediği basın toplantısında, günlük hasta sayılarına test sonucu pozitif çıkan herkesi eklemediklerini, sadece semptom gösteren kişileri “hasta” olarak kabul ettiklerini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı’nın günlük Covid-19 veri tablosunda 29 Temmuz 2020’ye kadar “Günlük vaka sayısı” ifadesi kullanılırken, sonrasında “Günlük hasta sayısı” ifadesi kullanılmaya başlandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *