ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

KKDF kesintisi kaldırılsın

KKDF kesintisi kaldırılsın
YAYINLAMA: 16 Ağustos 2021 / 13.46
GÜNCELLEME: 16 Ağustos 2021 / 13.46
Gaziantepli sanayiciler vadeli ithalat işlemlerinde yapılan yüzde 3’lük Kaynak Kullanım Destekleme Primi (KKDF) kesintisinin kaldırılmasını istedi.

Konuyla ilgili olarak Başbakan Abdullah Güle bir rapor sunan GSO yönetimi, ithalatın gerçekleşmesi aşamasında alınan yüzde3 oranındaki KKDF kesintisinin, vadeli ithalat işlemlerinin maliyetini önemli ölçüde arttırdığını belirtti. GSO Başkanı Nejat Koçer, 2 yıla yakın bir süredir devam eden kriz döneminde bankaların kredi olanaklarını azalttığını belirterek, “İşletme sermayesi bakımından son derece yetersiz olan firmalar, iç piyasadan kredi şansı olmadığı için kendi imkanları ile yurt dışından kaynak bulup vadeli olarak hammadde, makine ve yedek parça getiriyor” dedi. Koçer, “Zaten zorunlu ve sıkıntılı bir süreç yaşayan sanayicinin, bu işleminden yüzde 3 oranında kesinti yapılması, haksız ve anlamsız bir uygulamadır” diye konuştu.

Koçer, “Abdullah Gutun başkanlığındaki hükümetin açıkladığı Acil Eylem Planı bizim reel sektör olarak yaptığımız taleplerle büyük ölçüde örtüşüyor. Ancak sanayide önemli bir maliyet unsuru olan KKDF kesintileri hakkında herhangi bir plan öngörülmediğini fark ettik. Sanayi hammaddelerinin vadeli ithalatından yapılan yüzde 3 oranındaki bu kesintiler uluslararası rekabet gücümüzün yeniden tesisi için çok önemli bir adımdır. Hükümetin konuya gereken önemi verilmesini ve bu kesintiyi tamamen kaldırarak, sanayinin önündeki önemli bir engelin kaldırmasını istiyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *