ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

“Kıyıda köşede kalmış hayatlara ışık olmak istiyorum”

“Kıyıda köşede kalmış hayatlara ışık olmak istiyorum”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.33
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.33
Mevsimlik işçileri fotoğraflamak için bakanlıktaki görevinden istifa edip karavan aldı
Mevsimlik işçileri fotoğraflamak için bakanlıktaki görevinden istifa edip karavan aldı

10 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Dışişleri Bakanlığı’nda mütercim olarak çalışan Dr. Kamber Güler, Çukurova'da çalışan çocuk işçilerden etkilenerek görevinden istifa etti.
Gaziantep Masal Parkı'nda sergi açan Güler, sergiye ilgi gösteren insanların hem karavanı hem de fotoğrafları merak ettiğini belirtti. Projesinin desteklenmesini isteyen Güler, özellikle göç üzerine çalışan kuruluşların yardımını beklediğini yineledi.

13 yıllık memuriyet hayatında yaptığı birikimiyle karavan alan Kamber Güler, il il gezerek mevsimlik işçileri fotoğraflamaya başladı. Hiçbir geliri olmayan Güler, projesi için sivil toplum örgütlerinin desteğini bekliyor.
Mili Eğitim Bakanlığına bağlı olarak 10 yıl İngilizce öğretmenliği yapan 36 yaşındaki Dr. Kamber Güler, 3 yıl da Dışişleri Bakanlığında mütercim olarak çalıştı. Son olarak tez araştırması için İsveç'e giden Kamber Güler, Türkiye'ye döndükten sonra Çukurova bölgesindeki mevsimlik işçilerin çocuklarından etkilenerek, göçmenler üzerine bir proje için harekete geçti. Görevinden istifa eden Güler, 13 yıllık memuriyet hayatında biriktirdiği para ile karavan satın aldın. Karavanı ile yollara düşen Güler, göç alan şehirleri dolaşarak buradaki göçmenleri fotoğraflamaya başladı.
Özellikle Çukurova’da çalışan tarım işçilerinden etkilendiğini belirten Güler, “Çocukluğumdan beri özellikle Çukurova'da tarım sektöründe çalışan çocuklar için empati kuruyordum. Doktora araştırmasından ülkeye döndüğümde göç çalışan biri olarak o çocuklar için bir şey yapmaya karar verdim. Bu karavanı alarak yollara çıktım” dedi. İHA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *