ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kitaplar yine değişiyor

Kitaplar yine değişiyor
YAYINLAMA: 24 Temmuz 2020 / 20.41
GÜNCELLEME: 24 Temmuz 2020 / 20.41

Eğitim ve öğretime başlanmasının üzerinden henüz 2 ay geçmesine rağmen, bazı ders kitaplarının değiştirilmesi öğrenci ve velilerin tepkisine yol açarken, bu kitapların çoğunun piyasada bulunmamasının da ayrı bir sorun olduğuna dikkat çekiliyor. Eğitim-Sen yetkilileri sorunun çözümü için kitapların devlet tarafından basılarak öğrencilere bedava dağıtılmasını istiyor.

Eğitim-Sen Şubesi Başkanı Mehmet Boz-geyik, konuyla ilgili olarak Sabah'a yaptığı açıklamada öğretmenlere danışılmadan, onların görüş ve önerileri dikkate alınmadan eğitim programları hazırlandığını ve ders kitaplarının değiştirildiğini söylerken, “Eğitim çalışanlarına ve sendikalara danışılmadan hazırlanan eğitim programlarında sürekli sorun çıkmaktadır. Bunun en somut örneği ders kitaplarıdır. Alt yapısı hazırlanmadan, ders kitaplarının basımı yapılmadan ve onaylanmadan Fen Bilgisi ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders programları değiştirilmiştir. Bakanlıkça okullara gönderilen yazılarda ise yeni programın uygulanması istenmiştir” dedi.

Ancak uygulanması istenilen programa dair hiçbir kitabın basımının yapılmadığını, basmak isteyen yayınevlerine de Talim ve Terbiye Kurulu’nca halen izin verilmediğini ileri süren Yağbasan, piyasada izin alınmadan satılan kitaplar olduğuna ve bu durumun öğretmenlerle velileri karşı karşıya getirdiğine dikkat çekti. Bozgeyik, “Günübirlik, plansız, programsız yürütülen eğitim öğretim sorunlara boğulmaktadır. Eğitim-Sen, ders kitaplarının devlet tarafından hazırlanıp parasız olarak öğrencilere dağıtılmasını savunmakta ve talep etmektedir” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *