ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kitaplar bizi aydınlığa ve geleceğe taşıyan araçtır

Kitaplar bizi aydınlığa ve geleceğe taşıyan araçtır
YAYINLAMA: 18 Mayıs 2022 / 14.47
GÜNCELLEME: 18 Mayıs 2022 / 14.47
Kütüphane Haftası çerçevesinde Güzel Sanatlar Galerisi’nde kitap sergisi açıldı. Açılışı yapan Vali Yardımcısı Gökhan Veli Kişioğlu, “Çağdaş dünyanın gerisinde kalmamak için, kütüphanelere gereken önemi vermeliyiz” dedi.

31 Mart‘a başlayan ve 6 Nisan’da sona erecek olan Kütüphane Haftası etkinlikleri devam ediyor.

İl Halk Kütüphanesi müdürlüğünde sergi açıldı.

Kütüphane haftası dolayısıyla Güzel Sanatlar Sergi salonunda kitap sergisi açıldı. İl halk kütüphanesinin organizasyonuyla düzenlenen sergide değişik konularda toplam 250 adet kitap yer alıyor.

Serginin açılışına Vali Yardımcısı Gökhan Veli Kişioğlu, Kütüphane Müdürü Selahattin Aksoy, kütüphane personeli ile öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan Vali Yardımcısı Gökhan Veli Kişioğlu, kitapların, aydınlığı geleceğe taşıyan en yararlı araçlar olduğunu söyledi.

Çorak toprakta bitki yetişmez

Toplum olarak kütüphanelere gereken önemin verilmesi gerektiğini ifade eden Kişioğlu, “Bilgi çağında, çağdaş olabilmenin yolu, bilgi kaynağı olan kitap almakla, kendini geliştirmekle yakından ilgilidir. Nasıl çorak topraklarda hiçbir şey yetişmiyorsa, bilgisiz ve boş kafalarda da hiçbir yararlı fikir ve olumlu düşünce gelişmez. Toplum olarak çağdaş dünyanın gerisinde kalmamak için kütüphaneleri büyük önem vermek zorundayız. Artık, dünyam, araştıran, bilen ve uygulayan toplum olmak zorundayız. Bunun yolu ve yönetimi de kütüphanelerden, kitaplardan ve bunları almaktan geçer. Kitapsız büyüyen çocuk susuz ağaç gibidir. Bodur kalır, çabuk kurur” şeklinde konuştu.

250 adet kitap sergileniyor

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Selahattin Aksoy ise, kütüphanelerdeki zengin koleksiyonların küçük bir parçasını sergiye ayırdıklarını söyledi. Toplam 250 adet değişik konuda kitabın bulunan serginin 6 Nisan’a kadar açık kalacağı belirtilirken kitapseverler sergiye davet edildi.

Serginin açılışını yapan Vali Yardımcısı Gökhan Veli Kişioğlu, kitapları tek tek inceledi. Kitapsız büyüyen çocuk, susuz bir ağaca benzeten kişi oldu, insanoğlu da bir ağaç gibidir. Ne kadar az bilgiyle yaşarsan, hayatta her zaman bitmeyen, tükenmeyen mahkûm olursun” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *