ANASAYFA arrow right Güncel

Kısıtlı imkanlarla mücadele ederek kahramanlık destanı yazdı

YAYINLAMA: 26 Ocak 2023 / 17.08
GÜNCELLEME: 26 Ocak 2023 / 17.08
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gazi Mustafa Kemal’in Gaziantep’e teşriflerinin 90’ıncı yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin mesajında, Gazianteplilerin kısıtlı imkanlarla Fransızlara karşı mücadele ederek kahramanlık destanı yazdığını belirtti.

Başkan Şahin mesajının devamında şunları aktardı:

“Bu destan, vatan toprağının tek bir karışını düşman askerlere bırakmamak uğruna 11 ay bağımsızlık ve hürriyet için mücadele eden şehadet şerbetini içmiş aziz şehitlerimizin mücadelesiyle, kanlı elbiseleriyle açılan mermi çukurlarıyla koyun koyuna gömülen şehitlerin destanıdır. Bu destan Ankara’dan gelen yardımların ulaşmasını engelleyen Fransızlara rağmen, şehrin kendi mücadelesiyle kazandığı bir destandır. Bu özverili direnişi, Gazi Mustafa Kemal tarafından Gaziantep’in kurtuluşunun 15’inci Yıldönümünde çektiği telgrafta “Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü, Gazianteplileri kahramanlık örneği olarak alabilir” iltifatı ile takdir edilirken, yüce meclisimiz de şehrimizi “Gazi” unvanı ile onurlandırmıştır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *